Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 16, 2011

Prijsvergelijking belangrijkste gesprek op sociale netwerken

Prijsvergelijking is de belangrijkste reden waarom online consumenten een product, service, bedrijf of merk in sociale netwerksites bespreken. Dat is de conclusie van een onderzoek van ROI Research en Performics. Daarbij wordt opgemerkt dat 59 procent van de online consumenten occasioneel of frequent prijsvergelijkingen bespreken op sociale netwerken. Op de tweede plaats staan kortingen en aanbiedingen (56 procent), gevolgd door feedback naar een merk of een retailer (53 procent) en aankoopadvies (50 procent).

De onderzoekers merken op dat een contact met de consumentendienst van tien opties veruit het minst populair zijn (36 procent). Commentaren over een teleurstellende aankoop halen een score van 47 procent. Er wordt opgemerkt dat gebruikers van Twitter iets meer geneigd zijn om toe geven dat ze meer loyaal zijn aan merken die ze op het sociale netwerk volgen. Ook blijkt dat gebruikers van Facebook vooral volgeling zijn van merken uit de entertainmentsector (46 procent), gevolgd door voeding (41 procent), restaurants (40 procent) en kleding (35 procent).

Er wordt aan toegevoegd dat service-providers de minst populaire categorie vormen. Daarbij halen financiële dienstenbedrijven een score van amper 15 procent, gevolgd door telecommunicatie (19 procent) en educatieve instellingen (22 procent). Anderzijds blijkt dat 61 procent van de gebruikers van Twitter sinds zijn connectie met een merk meer geneigd is om over de dienst of het product te praten met andere gebruikers. Bij Facebook is dat slechts 49 procent.

Labels: ,

Televisie snelstgroeiende traditionele reclamesector

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar is de wereldwijde reclame met 8,8 procent gestegen tot 118 miljard dollar. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Nielsen. Daarbij wordt opgemerkt dat die groei vooral gedragen werd door de televisiereclame en de stijgende investeringen in de Latijns-Amerikaanse en Aziatische consumentenmarkten. Televisiereclame liet een stijging met 11,9 procent optekenen. Daarbij kon televisie zijn marktaandeel van 63,5 procent naar 65,3 procent opdrijven.

"Het blijkt duidelijk dat televisie voor bedrijven het belangrijkste en meest efficiënte reclameplatform vormt om nieuwe consumenten te bereiken," merken de onderzoekers op. "Dat geldt vooral voor de snelgroeiende opkomende markten." De grootste concurrent voor televisie onder de traditionele media is radio, dat een stijging met 8,5 procent liet optekenen. Bij magazines werd een groei met 6,4 procent gerealiseerd. De krantensector liet daarentegen slechts een groei met 1 procent optekenen.

In de Verenigde Staten, de grootste reclamemarkt van de wereld, werd een groei met 5,4 procent tot 27 miljard dollar opgetekend, waarbij een stijging werd genoteerd bij televisie, radio en magazines. In de Amerikaanse krantensector werd daarentegen een daling met meer dan 10 procent geregistreerd. Ook in West-Europa moesten de kranten een daling met 1,6 procent laten optekenen. Er wordt aan toegevoegd dat Asia-Pacific (12,4 procent) en Latijns-Amerika (11 procent) regionaal de grootste groei lieten optekenen, gevolgd door het Midden-Oosten en Afrika (10,4 procent).

Labels:

Olympische Spelen leveren 5 miljard pond aan Britse economie

De Olympische Spelen van Londen zullen de consumentenbestedingen met 750 miljoen pond opschroeven. Verwacht wordt dat het evenement over de volgende vier jaar een bijdrage van 5,1 miljard pond zal leveren aan de Britse economie. Dat blijkt uit een rapport van het kredietkaartenbedrijf Visa over de economische impact van de Olympische Spelen op de Britse economie. Het zal volgens Visa ook de eerste keer zijn dat de binnenlandse consumptie bij de Olympische Spelen niet zal dalen. Dat wordt volgens het rapport aangetoond door het grote Britse enthousiasme voor het evenement.

Verwacht wordt dat de uitgaven tijdens de zeven weken van de Olympische Spelen en Paralympics met 18,5 procent zullen stijgen. Dat is veel meer dan bij de voorgaande Olympische Spelen. In het rapport wordt opgemerkt dat consumenten en bezoekers uit de hele wereld van het evenement onder meer zullen gebruik maken om te winkelen en op restaurant te gaan. Tijdens de drie weken van de Olympische Spelen zou 621 miljoen pond worden gespendeerd. De daaropvolgende Paralympics zouden ook nog eens 129 miljoen pond bijdragen.

Opgemerkt wordt dat de bestedingen tijdens de Olympische Spelen van Sydney en Athene ongeveer de helft van de bestedingen in Londen vertegenwoordigden. In Peking bleven de uitgaven beperkt tot 93 miljoen pond. De grote retailketens zullen in Londen volgens het rapport met een extra bedrag van 185 miljoen pond de belangrijkste begunstigden zijn. Voor de hotelsector wordt met een extra bedrag van 123 miljoen pond rekening gehouden. Entertainment, voeding en drank zouden een surplus ontvangen van 81,5 miljoen pond. Supermarkten zouden 80 miljoen pond extra incasseren.

Labels: ,

Heropleving in bouw van Europese shopping-centers

De bouw van grote shopping-centers zal in Europa dit jaar opnieuw een stijging kennen van 53 procent, nadat de twee jaar voordien een terugval werd opgetekend. Dat is de conclusie van een rapport van de vastgoedgroep CB Richard Ellis. De grootste Europese bouwactiviteit wordt opgemerkt in Turkije, waar dit jaar zesentwintig projecten zouden worden afgewerkt met een totale oppervlakte van 1,3 miljoen vierkante meter. Op de tweede plaats staat Rusland met negentien ontwikkelingen en 856.000 vierkante meter.

Op de derde plaats volgt Polen met eenentwintig projecten en een totale oppervlakte van 712.000 vierkante meter. Wereldwijd zullen er volgens CB Richard Ellis dit jaar 146 shopping-centers worden afgewerkt met een totale oppervlakte van 2,9 miljoen vierkante meter. Daarmee herstelt het aantal winkelcentra zich weer bijna op het niveau van het piekniveau van drie jaar geleden. Toen werden er wereldwijd nog 3,4 miljoen vierkante meter aan shopping-centra gebouwd.

De voorbije twee jaar werd er door de economische crisis echter een terugval met 43 procent opgetekend. Het voorbije jaar liet de Europese winkelmarkt nog een belangrijke inkrimping optekenen. In totaal werden er 1,9 miljoen vierkante meter shopping-centers geopend. Dat betekende een daling met 36 procent tegenover het jaar voordien, toen ook al een terugval met 30 procent werd opgetekend. De belangrijkste groei van dit jaar komt vooral op rekening van de opkomende markten.

Labels: ,

China noemt e-commerce strategische industrie

De Chinese e-commerce zal de volgende vijf jaar een snelle groei kennen. Tegen het midden van de eeuw mag rekening gehouden worden met een verviervoudiging. Dat heeft Dong Baoqing, vice-directeur van het promotie-departement van het Chinese ministerie van industrie en informatechnologie, gezegd. Tegen het midden van het decennium zou de Chinese e-commerce volgens Baoqing een waarde hebben van 18 triljoen yuan. Dat komt overeen met een bedrag van 2,8 triljoen dollar. Het voorbije jaar realiseerde de Chinese e-commerce een omzet van 4,5 triljoen yuan.

Er moet volgens Baoqing rekening gehouden worden met een groei van minstens 32 procent per jaar. Tegen het midden van het decennium zou online verkoop meer dan 9 procent van de totale retailverkoop van dagelijkse behoeften en consumptiegoederen moeten vertegenwoordigen. Op dit ogenblik heeft de online verkoop in die sector een aandeel van 3,3 procent. De vooruitzichten vormen een onderdeel van een nieuw vijfjarenplan voor e-commerce dat in september zal worden voorgesteld.

"E-commerce is aangestipt als een strategisch veelbelovende industrie voor de volgende jaren," merkte Baoqing nog aan. Hij onderkende echter ook dat nog een aantal cruciale problemen moeten worden opgelost. Daarbij merkte Baoqing onder meer op dat e-commerce op een efficiënte manier moet worden gekoppeld aan een fysieke industriële ontwikkeling. Bovendien vertoont het kader rond e-commerce volgens hem nog allerlei gebreken, verwijzend naar fraude, intellectuele eigendomsrechten en piraterij.

Labels: ,

Geen kandidaten voor Braziliaanse hogesnelheidslijn

Brazilië wil een hogesnelheidslijn aanleggen tussen Rio de Janeiro en Sao Paulo, de twee grootste steden van het land, maar is er bij een aanbesteding van het project niet in geslaagd om geïnteresseerden aan te trekken. De hogesnelheidslijn vormt een centraal element in het infrastructuurproject van de Braziliaanse president Dilma Rousseff. De verbinding wordt nog belangrijker met het oog op de Olympische Spelen die over vijf jaar in Rio de Janeiro worden georganiseerd.

De aanbesteding, waarbij gewag gemaakt wordt van een bedrag van 24 miljard dollar, wordt nu in twee dossiers opgesplitst. Volgens woordvoerders van de overheid zullen de werken over twee jaar van start gaan, maar het is volgens waarnemers onwaarschijnlijk dat het project klaar zal zijn tegen de Olympische Spelen. Volgens Bernardo Figueiredo, hoofd van het Braziliaanse National Agency of Terrestrial Transport (ANTT), ligt de verantwoordelijkheid voor de mislukte aanbesteding bij nationale bouwbedrijven.

Figueiredo benadrukte dat buitenlandse geïnteresseerden het nagenoeg onmogelijk vonden om een consortium te vormen met Braziliaanse bedrijven. Een samengaan met een Braziliaanse partner was één van de voorwaarden van de aanbesteding. De aanbesteding van de hogesnelheidslijn is al twee keer uitgesteld. Het opsplitsen van het dossier zou volgens Figueiredo meer kandidaten moeten aantrekken. Daarbij zal één aanbesteding gebeuren voor de operator en de technologie van de trein en een tweede voor de bouw van het project.

Labels: , ,

Uitbreiding Moskou kost twintig jaar tijd

Het zal wellicht twintig jaar duren om de geplande uitbreiding van de Russische hoofdstad Moskou te realiseren. Dat heeft Marat Khusnullin, hoofd van de stedelijke bouwdienst van Moskou, gezegd. De Russische president Dmitry Medvedev heeft onlangs gezegd dat Moskou zijn oppervlakte moet verdubbelen. Daarvoor zou een nieuw gebied van 144.000 hectaren moeten worden ontwikkeld. Daardoor zou nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd voor de inplanting van de federale diensten en diensten die van Moskou een belangrijk internationaal financieel centrum zouden moeten maken.

Volgens het Russische stadsbestuur zouden bij die uitbreiding 60 miljoen vierkante meter woongelegenheden worden gecreëerd, samen met 45 miljoen vierkante meter kantoorruimte. Er wordt aan toegevoegd dat het project woongelegenheid zou bieden voor 2 miljoen mensen en één miljoen banen zou creëren. Ook wordt opgemerkt dat er voldoende arbeidskrachten beschikbaar zijn om de werken uit te voeren. De bouwactiviteiten in Moskou zijn immers gevoelig teruggevallen van 5 miljoen vierkante meter tot 1,7 miljoen vierkante meter per jaar.

Vooral voor gastarbeiders uit de vroegere Sovjet-republieken zouden de projecten volgens een woordvoerder van het stadsbestuur een nieuwe werkgelegenheid kunnen bieden. "De kosten van de bouw van infrastructuur en wegen zullen de woningprijzen in het gebied wellicht met 30 procent doen toenemen," wordt er gewaarschuwd. "Die prijzen zouden kunnen stijgen tot een bedrag tussen 3.600 dollar en 4.300 dollar per vierkante meter."

Labels:

Nieuwsoverzicht

Acht Europese banken zijn gezakt voor de stresstesten. Dat heeft de Europese Bank Autoriteit (EBA) bekend gemaakt. Het gaat om vijf Spaanse, twee Griekse en één Oostenrijkse banken. In Spanje voldeden Catalunya Caixa, Pastor, Unnim, Caja3 en CAM niet aan de gestelde normen. Van de negentig geteste banken zaten echter ook nog zestien banken maar net boven de ondergrens, die op een kapitaalratio van 5 procent lag. Gezamenlijk hebben de gezakte banken een kapitaaltekort van 2,5 miljard euro en zij worden verplicht om hun kapitaalpositie te versterken. De Europese overheden hebben vooraf afgesproken hulp te zullen bieden aan banken die dat niet op eigen kracht kunnen.


In de Verenigde Staten heeft een republikeins bezuinigingsplan met de omvang van 2,4 biljoen dollar geen steun gekregen van president Barack Obama. Omdat de republikeinen in het plan geen voorstel doen om bepaalde belastingen te verhogen, zei de president het voorstel niet serieus te kunnen nemen. Obama benadrukte dat bezuinigingen niet kunnen plaatsvinden zonder dat er een offer wordt gevraagd van de rijkste Amerikanen. De tijd dringt voor de Verenigde Staten omdat door het gebrek aan een akkoord over de schuldenkwestie de ratingbureaus Standard & Poor's en Moody's ermee dreigen om de kredietrating van de Verenigde Staten te verlagen. Volgens het Chinese ratingbureau Dagong zal zelfs een akkoord een ratingverlaging niet kunnen vermijden.


Het Italiaanse parlement heeft zijn definitieve goedkeuring verleend voor het omvangrijke bezuinigingsprogramma ter waarde van 48 miljard euro, dat de begroting van het land op orde moet krijgen. Het bezuinigingspakket moet het begrotingstekort over een periode van drie jaar tot nul terugbrengen. De Italiaanse regering van premier Silvio Berlusconi werd het twee weken geleden eens over de bezuinigingen voor de komende drieënhalf jaar. Italië kampt met een hoge schuldenlast die momenteel ongeveer 120 procent van het bruto binnenlands product bedraagt. De Banca d'Italia, de Italiaanse nationale bank, maakte bekend dat de staatsschuld een nieuw recordbedrag heeft bereikt van 1,897 biljoen euro. Dat komt neer op een bedrag van 31.000 euro voor elke inwoner van Italië.


De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een winst gerealiseerd van 80,5 miljoen dollar. Dat betekent een stijging met 56 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winstgroei was vooral te danken aan de sterke verkoop van Barbie-poppen en speelgoed rond de film Cars. De omzet klom met 14 procent tot 1,16 miljard dollar. Een gedaalde winstmarge, veroorzaakt door stijgende kosten, werd ruimschoots gecompenseerd door de hogere verkopen. Amerikaanse speelgoedfabrikanten, die het merendeel van hun speelgoed in China maken, worstelen al tijden met stijgende kosten van plastic, verpakkingsmateriaal, transport en arbeid.


Het Amerikaanse bankconcern Citigroup heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een winst gerealiseerd van 3,3 miljard dollar. Dat betekent een stijging met 24 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar steeg de winst met 11 procent. De omzet daalde met 7 procent tegenover vorig jaar, maar kende wel een stijging tegenover het eerste kwartaal van dit jaar. Voor de toekomst is de bank volgens Vikram Pandit, chief executive van Citigroup, positief gestemd, ondanks de onzekere economische omstandigheden. Financieel directeur John Gerspach gaat ervan uit dat de aandeelhouders vanaf volgend jaar weer een dividend zullen krijgen uitgekeerd.


Finse cognac bestaat niet. Dat heeft het Europese hof van Justitie gezegd in een uitspraak tegen het Finse bedrijf Ranin, dat onder de naam konjakki een Finse versie produceerde van de Franse drank. Maar volgens het Europese Hof is die naam misleidend en mag het niet op die manier worden verkocht. Volgens de Europese regelgeving mag cognac enkel met bepaalde druiven worden gemaakt met een traditioneel distillatieproces. Dat proces moet volbracht zijn voor eind maart, na de oogst. Ook moet het worden gerijpt in vaten van een beperkt aantal eikensoorten. Bovendien mag de productie enkel gebeuren in installaties die werden goedgekeurd door het Bureau National Interprofessionel du Cognac, dat de zaak tegen Ranin had aangespannen.


De groei van de Aziatische economieën begint het klimaat te beïnvloeden. Het gebruik van slechte steenkool door die economieën heeft een afkoelend effect. De productie breng volgens Amerikaanse en Finse wetenschappers zoveel zwaveldioxide in de atmosfeer dat de opwarming van de aarde door koolstofdioxide wordt gemaskeerd. Dat is volgens hen de meest waarschijnlijke verklaring dat de gemiddelde temparatuur gedurende tien jaar constant is gebleven en pas twee jaar geleden opnieuw is beginnen te stijgen. Opgemerkt wordt dat zwaveldixiodie in combinatie met waterdamp een vuile, ondoorzichtige lucht creëert, waardoor de zonnestraling wordt weerkaatst en een afkoelend effect wordt gecreëerd.


De Verenigde Staten hebben een onderzoek geopend naar de Zwitserse bank Credit Suisse. Het onderzoek gaat over het beheer van grensoverschrijdende vermogens. Dat heeft de Zwitserse bank zelf bekendgemaakt. Credit Suisse was per brief op de hoogte gebracht van het onderzoek door het Amerikaanse ministerie van justitie. De Zwitserse bank benadrukt wel dat het gaat om een onderzoek naar de volledige bankensector. De Verenigde Staten beschuldigen de bank ervan belastingontduikers te helpen. De Zwitserse bank zegt volledige mee te zullen werken met het onderzoek. Credit Suisse kwam in februari al in opspraak omdat het volgens Amerikaanse autoriteiten rekeninghouders uit de Verenigde Staten zou helpen om belasting te ontduiken.


De Brits-Australische mijnbouwer BHP Billiton heeft aangekondigd het Amerikaanse bedrijf Petrohawk Energy over te zullen nemen. Met de overeenkomst is een bedrag van 12,1 miljard dollar gemoeid. Door de overeenkomst krijgt BHP Billiton, het grootste mijnbedrijf van de wereld, onder meer toegang tot de lucratieve schaliegasvelden in de Amerikaanse staten Texas en Louisiana. Schaliegas wordt gewonnen uit lijmsteenlagen door water, zand of chemische producten onder hoge druk in de steenformaties te spuiten. Petrohawk Energy is tot nu toe de grootste overname uit de geschiedenis van het Brits-Australische mijnconcern. BHP Billiton zegt ervan uit te gaan dat aardgas in de toekomst op de Amerikaanse markt aan belang zal winnen.


Rebekah Brooks heeft ontslag genomen als uitgever van News International, de nieuwsdivisie van News Corp, het mediaconcern van Rupert Murdoch. Aanleiding voor het ontslag zijn de schandalen rond de Britse tabloid News of the World, waar Brooks geruime tijd hoofdredacteur was. Brooks zegt in een verklaring een diep gevoel van verantwoordelijkheid te voelen voor de mensen die de kranten van News International hebben beschadigd. Daarover betuigt ze haar spijt en verder stelt ze dat de discussie over haar positie de aandacht afleidt van het oplossen van de problemen bij News International. Het ontslag van Brooks werd door Rupert Murdoch aanvaard.


De Duitse autobouwer Audi zal de volgende tien jaar 10.000 nieuwe banen creëren om de sterke vraag te kunnen beantwoorden. Daardoor zal het personeelbestand van Audi in de toekomst tot 70.000 mensen worden uitgebreid. De aanwervingen zijn volgens Audi noodzakelijk om de gestelde verkoopsdoelstellingen te kunnen halen. Audi wil tegen het einde van het decennium 2 miljoen wagens per jaar verkopen. De aanwervingen zouden kunnen gebeuren in Duitsland, maar ook voor de fabrieken in Hongarije en China, dicht bij de groeimarkten. Vorig jaar verkocht Audi wereldwijd 1,09 miljoen wagens. Dat betekende een stijging met 15 procent tegenover het jaar voordien. Dit jaar verkocht het concern al 653.000 exemplaren.


Het Zweeds-Japanse bedrijf Sony Ericsson heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 50 miljoen euro. Het verlies is te wijten aan de storingen in de leveringen na de aardbeving en tsunami in Japan tijdens de maand maart. Tijdens dezelfde periode vorig jaar maakt Sony Ericsson, fabrikant van mobiele telefoons, nog een nettowinst van 12 miljoen euro. De omzet viel met 32 procent terug tot 1,19 miljard euro. De joint-venture tussen het Zweedse Ericsson en het Japanse Sony werd tien jaar geleden opgericht. Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar verkocht de joint-venture 7,6 miljoen mobiele telefoons. Dat betekende een daling met 31 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.


Journalisten van de Britse publieke omroep BBC hebben gedurende vierentwintig uur het werk neergelegd. Met de werkonderbreking wilden de journalisten protesteren tegen de gedwongen ontslagen bij onder meer de BBC World Service. De Britse overheid heeft aan de publieke omroep bezuinigingen opgelegd. Er zouden minstens honderd ontslagen moeten vallen. De bezuinigingen vormen een onderdeel van een besparingsplan om de Britse overheidsfinanciën te saneren. De journalistenvakbond National Union of Journalists (NUJ) kondigde aan dat nog voor het eind van de maand een nieuwe stakingsactie zou volgen. Een woordvoerder van de omroep zei de staking te betreuren en stelde dat de sanering van de overheid gedwongen tot pijnlijke ingrepen leidt.


In 10 procent tot 15 procent van de Noordzee moet een visverbod worden ingevoerd. Dat heeft Henk Bleker, Nederlands staatssecretaris van landbouw, gezegd. Net zoals de milieuorganisatie Greenpeace wil Bleker de omlijning van een aantal zeereservaten, waar vissen in zeer beperkte mate of helemaal niet toegelaten zou zijn. De Nederlandse staatssecretaris noemde daarbij de Doggersbank, het Friese Front en de Klaverbank. Volgens Bleker vormen deze gebieden 20 procent van de oppervlakte van de Nederlandse Noordzee. Greenpeace wil dat deze gebieden helemaal verboden worden voor de visvangst. Bleker pliet voor andere vangstmethoden en nieuwe technieken om op die manier de bijvangst van vissers te verminderen


Rusland zal zijn nieuwe wetgeving op het gebied van de assemblage van wagens niet schrappen om toegelaten te worden tot de World Trade Organization. Dat heeft de Russische eerste minister Vladimir Poetin gezegd. De nieuwe assemblage-wetgeving bepaalt dat buitenlandse autobouwers in Rusland minstens 300.000 wagens per jaar produceren. Daarbij moet voor 60 procent gebruik gemaakt worden van lokale onderdelen. De Europese Commissie en de Verenigde Staten eisen dat Rusland die bepalingen laat vallen. Poetin merkt echter op dat daar geen sprake van kan zijn. Het is volgens hem ondenkbaar dat er gehandeld wordt tegen de belangen van de Russische industrie.


Meer Nieuws

Friday, July 15, 2011

Wereldwijde reclame dit jaar bijna 190 miljard dollar waard

Televisie zal dit jaar wereldwijd 189 miljard dollar inkomsten genereren uit reclame. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau ZenithOptimedia. Daarmee realiseert het medium een groei met bijna 10 miljard dollar tegenover vorig jaar. Televisie zal volgens ZenithOptimedia dit jaar 40,7 procent van alle reclamebudgetten aantrekken. In de krantensector wordt daarentegen een daling met 2 miljard dollar tot 93,8 miljard dollar voorspeld. Het marktaandeel van de sector daalt daardoor van 23,1 procent naar 20,1 procent.

ZenithOptimedia meldt verder dat de magazinesector een status-quo zal optekenen op 43 miljard dollar. Bij radio zou een bescheiden groei tot 33 miljard dollar worden geregistreerd, terwijl voor bioscoop een status-quo op 2,4 miljard dollar wordt verwacht. Bij buitenreclame wordt een groei met 1,8 miljard dollar tot 31,7 miljard dollar in het vooruitzicht gesteld. Bij het internet wordt een stijging met 8,5 miljard dollar tot 72 miljard dollar gemeld. Daardoor zal het internet een marktaandeel van 15,5 procent bereiken.

Op het internet zal dit jaar volgens het rapport meer dan 25 miljard dollar worden geïnvesteerd in display-reclame, terwijl zoekmachines een bedrag van 35 miljard dollar zouden aantrekken. Online advertenties zouden een bedrag van bijna 12 miljard dollar bereiken. Voor volgend jaar voorspelt ZenithOptimedia een verdere groei van de wereldwijde reclamesector met 5 procent tot 499 miljard dollar. Het jaar daarop zou eenzelfde groeitempo worden aangehouden, met een totaal budget van 527 miljard dollar.

Labels:

Amerikaanse consument volgende vijf jaar voorzichtiger

De helft van de Amerikaanse consumenten zegt aankopen de volgende vijf jaar meer zorgvuldig te zullen overwegen. Dat blijkt uit een enquête van het bureau BIGResearch. Bovendien zegt 48 procent zich strikter te zullen houden aan zijn budget en zich meer prijsbewust te zullen opstellen bij het aankopen van kleding en voeding. Ook merkt 47 procent op van plan te zijn om de volgende vijf jaar minder te zullen besteden aan restaurantbezoek. Slechts 12 procent zegt dat de economie geen impact zal hebben op zijn levensstijl.

Bij de duurdere aankopen worden voor dezelfde zes maanden dezelfde intenties opgetekend als in juli vorig jaar, toen de consumenten in het algemeen een afwachtende houding aannamen. Ongeveer 15 procent van de consumenten zegt van plan te zijn om een computer te kopen. Daarmee vormen computers het meest populaire product uit de hogere prijscategorieën. De grootste stijging werd opgetekend bij mobiele apparaten. Bij meubels en woningen werd een lichte stijging opgetekend. Voor personenwagens en trucks wordt een status-quo opgetekend.

Bij vakanties, digitale camera's, woningrenovatie en juwelen werd een belangrijke terugval opgetekend. Bij televisietoestellen werd een lichte achteruitgang genoteerd. Uit het onderzoek blijkt dat 32,4 procent van de onderzoekers aangeeft om minder aan geschenken te besteden dan vorig jaar, terwijl slechts 4,1 procent van plan zou zijn om meer uit te geven. De onderzoekers merken verder op dat 43,5 procent wil zoeken naar kortingen op geschenken, terwijl 35,6 procent naar prijsvergelijkingen wil grijpen om de goedkoopste aankopen te kunnen doen.

Labels:

Derek Jeter meest populaire Amerikaanse sportfiguur

Baseball-speler Derek Jeter, shortstop van The New York Yankees, is de grootste sportfiguur in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een onderzoek van Harris Poll. Vorig jaar stond Jeter nog op de derde plaats. Op de tweede plaats staat football-speler Peyton Manning, quarterback bij The Indiana Colts, die daarmee drie plaatsen opklom tegenover vorig jaar. Basketspeler Kobe Bryant, guard bij The Los Angeles Lakers, valt van de eerste naar de derde plaats.

Kobe Bryant deelde vorig jaar de eerste plaats met golfspeler Tiger Woods, die zelf terugviel tot een vijfde plaats. Gewezen basketbal-vedette Michael Jordan steeg van een zevende naar een derde plaats, die hij met Bryant deelt. In de ranglijst worden ook een aantal nieuwkomers opgetekend, zoals baseballspelers Albert Pujols en Hines Ward (zevende), basketter Derrick Rose (negende) en football-speler Aaron Rodgers (tiende). Zij komen in de plaats van football-spelers Brett Favre en Drew Brees, basketter LeBron James en autopiloot Dale Earnhardt.

Bij de Amerikaanse mannen is Derek Jeter de meest populaire sportfiguur, maar vrouwen kiezen voor football-speler Peyton Manning. Er kunnen ook duidelijk verschillen worden opgetekend tussen de verschillende generaties. Bij Generation X is Michael Jordan de meest populair sportman, terwijl de Babyboomers een voorkeur tonen voor Derek Jeter. Bij de vijfenzestigplussers blijft Tiger Woods de meest populaire figuur. Ook wordt opgemerkt dat blanken een voorkeur hebben voor Manning, terwijl Afro-Amerikanen op Kobe Bryant wijzen.

Labels: ,

Internet belangrijkste informatiebron voor retailconsument

Onderzoek met computer op het internet is voor de consument de belangrijkste bron om relevante informatie te verzamelen voor het maken van een aankoop. Dat is de conclusie van een onderzoek van RIS News en Cognizant. Volgens de onderzoekers maakt 24 procent van de shoppers gewag van onderzoek van websites, gevolgd door de website van een producten (24 procent). Familie en vrienden volgen op een derde plaats (17 procent), Coupons.com (15 procent), prijsvergelijkingssites (12 procent), research met smartphone (6 procent) en sociale netwerking (5 procent).

"Dat geeft aan dat de shopper nog altijd waarde hecht aan de traditionele winkelervaring," merken de onderzoekers op. "Nieuwe technologieën worden bestempeld als aanvullingen in plaats van alternatieven voor die traditionele beleving. Mobiele platformen bieden de consument meer keuzes voor het ogenblik en de locatie wanneer er gewinkeld wordt en met de groei van sociale media komen er ook meer mogelijkheden om producten, prijzen en diensten te vergelijken. De populariteit van de traditionele kanalen blijft echter nog altijd groter."

Uit het onderzoek blijkt volgens RIS News dat 33 procent van de consumenten geïnteresseerd is in dynamische displays die product-informatie aanbieden na het scannen van een barcode. Ook geeft 24 procent aan geïnteresseerd te zijn om met een persoonlijk mobiel apparaat een product te scannen. "Die opties zullen in de toekomst mogelijk in populariteit groeien, maar zijn wellicht niet voor alle retailsectoren even geschikt."

Labels:

Adverteerders geloven in mogelijkheden tablet-reclame

Volgens 46 procent van de adverteerders zijn tablet-campagnes binnen applicaties voor kranten en magazines relevant, uniek en interessant. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Amerikaanse Online Publishers Association en Frank Magid Associates. Uit het onderzoek blijkt ook dat tablets door een groot gedeelte van hun gebruikers aan het apparaat een voorkeur geeft boven computers en gedrukte media voor een brede waaier van content, met inbegrip van entertainment, nieuws, sport en financiële informatie.

Uit het onderzoek blijkt dat 12 procent van de Amerikaanse online populatie een tablet in bezit heeft. Daarnaast geeft 11 procent aan de intentie te hebben om binnen de twaalf maanden een tablet te zullen kopen. Er wordt aan toegevoegd dat 79 procent van de van de applicatie-downloaders het voorbije jaar betaald heeft voor content. "Dat biedt voor uitgevers grote mogelijkheden om nieuwe inkomstenstromen te genereren," stippen de onderzoekers aan.

De onderzoekers merken verder op dat consumenten er een voorkeur aan geven om content te kunnen bundelen en betaal-opties te krijgen om content te kunnen aankopen bij verschillende bronnen, met ingebrip van rechtstreekse toelevering door uitgevers, in plaats van uitsluitend op applicatie-retailwinkels beroep te kunnen doen. Er wordt aan toegevoegd dat 93 procent van de tablet-bezitters een applicatie heeft gedownload. De gemiddelde tablet-gebruiker heeft twintig applicaties gedownload.

Labels: , ,

Email meest efficiënte mobiele marketing-platform

Email is veruit het meest efficiënte mobiele marketing-platform om aankopen te stimuleren. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het bureau ExactTarget. Minstens 15 procent van de respondenten heeft een aankoop gedaan na het ontvangen van een mobiele promotionele email. Daarnaast hebben volgens ExactTarget ook tekstberichten (35 procent), Facebook (35 procent) e, shopping-applicaties een belangrijk potentieel om het aankoopgedrag van smartphone-bezitters te beïnvloeden.

Daarna volgen Twitter (20 procent), een telefonische oproep (18 procent), gelokaliseerde sociale netwerking (15 procent) en applicaties rond games, nieuws of weersvoorspellingen (11 procent). Uit het onderzoek blijkt verder dat gebruikers van Android het meest geneigd zijn om een mobiele aankoop te doen na het ontvangen van een mobiele promotie-boodschap (21 procent), gevolgd door Windows (19 procent), iPhones (17 procent) en Blackberries (10 procent).

De onderzoekers merken verder op dat 43 procent van de consumenten na een mobiele marketing-boodschap een aankoop gedaan heeft met de computer. Daarnaast heeft 35 procent een persoonlijke aankoop gedaan, gevolgd door een smartphone-browser (34 procent), een smartphone-applicatie (31 procent), de AppStore (19 procent) en een telefonische oproep naar het bedrijf (18 procent). Ook blijkt dat 15 procent van de smartphone-bezitters een mobiele coupon heeft gebruikt. Bij vrouwen is dat 18 procent, tegenover 12 procent bij mannen.

Labels: , ,

Stedelijke vegetatie belangrijk voor opslag koolstofdioxide

De vegetatie in steden levert een belangrijke bijdrage tot de opvang van koolstofdioxide. Dat is de conclusie van een Brits onderzoek van de University of Kent. De wetenschappers voegen er aan toe dat de resultaten van het onderzoek belangrijk zijn voor de overheidsbeleid, omdat maatregelen rond de stedelijke vegetatie in belangrijke mate kan bijdragen tot het verlagen van de uitstoot van broeikasgassen. Bovendien toont het onderzoek aan dat men er onterecht vanuit gaat dat een stedelijke ecosystemen slechts een beperkte ecologische waarde hebben.

Uit het onderzoek blijkt dat de natuur in de Engelse stad Leicester - die een populatie van ongeveer 300.000 mensen telt - 231.000 ton koolstofdioxide heeft opgeslagen in tuinen, parken en andere openbare ruimtes, wegbermen en braakliggende industrieterreinen. Per vierkante meter is volgens onderzoeksleider Zoe Davies 3,16 kilogram koolstofdioxide opgeslagen. Grote bomen nemen het belangrijkste gedeelte van de opslag voor hun rekening.

"Het grootste gedeelte van de openbare ruimte van Leicester bestaat uit grasland," merkt Davies op. "Indien 10 procent van die oppervlakte met bomen zou worden beplant, zou de bestaande opslagcapaciteit van de stad met 12 procent toenemen." Davies voegt er aan toe dat de wereldwijde stedelijke populatie een vertienvoudiging heeft gekend, waardoor urbanistisch gebied het snelstgroeiende type van landgebruik is geworden. Toch zijn er volgens Davies weinig inspanningen gedaan op daarbij ook voor een aangepast ecosysteem te zorgen.

Labels: , ,

Nieuwsoverzicht

Het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) start een onderzoek naar het aftappen van telefoongegevens in New York door het mediaconglomeraat News Corp van Rupert Murdoch. Slachtoffers van de illegale afluisterpraktijken zouden nabestaanden van de slachtoffers van de terroristische aanslagen op het World Trade Center in New York tien jaar geleden zijn. Een republikeins politicus in New York had om een onderzoek gevraagd nadat The Daily Mirror had bericht over de mogelijke wanpraktijken van het Murdoch-bedrijf in de Verenigde Staten. De Britse krant meldde dat onder meer politiemannen in New York zouden zijn betaald om de telefoongegevens door te spelen. News Corp weigerde commentaar te geven op het Amerikaanse onderzoek.


De Australische mediatycoon Rupert Murdoch en zijn zoon James Murdoch zullen in het Britse parlement dan getuigenissen afleggen over het afluisterschandaal bij hun krant News of the World. Eerder op de dag had Murdoch nog laten weten dat hij niet naar de hoorzitting zou gaan, ondanks een oproep van het Britse parlement. Rebekah Brooks, topvrouw van de Britse tak van News Corp, had eerder al toegezegd dat ze een getuigenis zou afleggen bij de cultuurcommissie in het Britse parlement. De Britse politie meldde ook de arrestatie van een zestigjarige man aangekondigd in het kader van het onderzoek naar de afluisterpraktijken van de opgedoekte tabloid News of the World van de groep-Murdoch. Het zou gaan om de plaatsvervangend hoofdredacteur van News of the World.


De Italiaanse Senaat heeft tijdens een vertrouwensstemming zijn goedkeuring gehecht een versterkt besparingsplan, dat nog wel de goedkeuring moet krijgen van de Italiaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers. Met het versterkte besparingsplan willen de Italiaanse regering vermijden dat de schuldencrisis in de eurozone zich naar Italië uitbreidt. De besparingsmaatregelen moeten Italië, dat met zijn enorme schuld tot ongerustheid leidt op de markten, toelaten om over drie jaar tot een begrotingsevenwicht te komen. De Italiaanse regering gaat onder meer besparen op het budget voor ministeries en gemeenten. Ook wordt de bevriezing van de ambtenarensalarissen met een jaar verlengd. Verder werkt de regering aan verhoging van de pensioenleeftijd.


De Nederlandse koffiebrander Douwe Egberts, één van de merken in de portfolio van Sara Lee, trekt in de eerste helft van volgend jaar naar de beurs. Het bedrijf, dat jaarlijks een omzet van 3 miljard dollar haalt, wilde geen financiële details vrijgeven. Het wilde evenmin meedelen waar de aandelen zouden noteren. Ook kon niet worden aangegeven of voor een beursintroductie voor Europa of de Verenigde Staten zou worden gekozen. Er wordt gesproken over de beurs van Amsterdam, die al een tijdje verlegen zit om geslaagde beursgangen. Onder meer het farmabedrijf Agendia wou met een Nederlandse beursgang 90 miljoen euro ophalen, maar dat plan werd door de volatiliteit op de markten alweer afgeblazen.


Het internetbedrijf Google heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 9 miljard dollar. Dat betekent een stijging met 32 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 25 procent tot 2,5 miljard dollar. Larry Page, topman van het internetbedrijf, stelde dat Google een fantastisch kwartaal heeft gereageerd. Google kon profiteren van een combinatie van zijn zoekmachine, Android en YouTube. De sites van Google zelf waren goed voor een omzet van 6,23 miljard dollar. De omzet van de partnersites in het AdSense-programma bereikte tijdens het tweede kwartaal een omzet van 2,51 miljard dollar.


Het merendeel van de particuliere beleggers kijkt tijdens de vakantie niet om naar zijn beleggingen. Dat is de conclusie van de ING BeleggersBarometer, waaruit blijkt dat 58 procent van de respondenten zich tijdens de vakantie niet met zijn investeringen bezig houdt. Slechts 14 procent houdt de beleggingen vanaf het vakantieadres in de gaten. De rest draagt de zorg over de beleggingen over aan iemand anders of bouwt het risico voor vertrek af. In juni bereikte de Nederlandse beleggersindex een niveau van 54,5 procent. Dat was het laagste niveau van dit jaar. Volgens ING houdt een meerderheid van de beleggers rekening met een nieuwe economische dip.


De aandeelhouders van Deutsche Börse hebben zich uitgesproken voor een fusie met beurshuis NYSE Euronext. Meer dan 80 procent van de aandeelhouders stemde in met de fusie. Om het samengaan goed te keuren was een meerderheid van 75 procent nodig. Door de fusie zou de grootste beursgroep ter wereld gevormd worden. De nieuwe instelling zou de beurzen van New York, Frankfurt, Parijs, Lissabon, Amsterdam en Brussel samenbrengen. Eerder stemden de aandeelhouders van NYSE Euronext al voor de fusie. De mededingingsautoriteiten kunnen de fusie wel nog verhinderen. De Europese Commissie begon eind juni officieel met een onderzoek in het dossier. Gehoopt wordt dat de fusie tegen het einde van dit jaar zou kunnen worden afgerond.


De Griekse premier Jorgos Papandreou vreest dat ambtenaren niet in staat zijn om de grote belastingzondaars te vatten. Daarom wil hij zijn toevlucht nemen tot het inzetten van privébedrijven om de verschuldigde belastingen te recupereren. Er zijn in Griekenland volgens Papandreou 14.000 mensen die de staat tezamen 36 miljard euro aan belastingen verschuldigd zijn. Papandreou stelde dat ongeveer 900.000 Grieken een schuld hebben openstaan bij de fiscus, maar het is volgens de Griekse premier om al die schuldenaars aan te pakken. Dat zou volgens hem wellicht dertig jaar kunnen duren. Papandreou gaf toe dat Griekenland geen goed georganiseerd bestuursapparaat heeft zoals dat bij noordelijke lidstaten van de Europese Unie het geval is.


Chinese consumenten hebben minder vertrouwen in binnenlandse producten dan in buitenlandse concurrenten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het adviesbureau World Brand Lab. Uit het onderzoek blijkt dat Duitse bedrijven op het vertrouwen van de Chinese consument een score halen van 87,5 procent. Op de tweede plaats staan Zwitserse ondernemingen met een score van 87,1 procent, gevolgd door Amerikaanse organisaties (86,6 procent) en Britse entiteiten (84,9 procent). Daarna volgen Italië, Frankrijk, Japan, Australië en Zweden. Chinese bedrijven volgen pas op een dertiende plaats. Martin Kilduff, professor aan de University of Cambridge, merkt dan ook op dat er dringend boven het imago van 'Made in China' moet worden uitgestegen.


Wanneer er merkkledij in aanbieding aan goedkopere prijzen kan worden aangekocht, zegt 80 procent van de consumenten eerder geneigd te zijn om zijn vrienden van het voordeel op de hoogte te brengen dan hen te laten geloven dat de volle prijs werd betaald. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van het bureau Harris Interactive. Uit het onderzoek bleek verder dat 66 procent van de Amerikaanse consumenten van een korting houdt, zelfs al gaat het niet om een merknaam, op voorwaarde dat het om een trendy product gaat. In India en Singapore loopt dat op tot 70 procent. Ook in Spanje, Duitsland en Italië wordt een score van meer dan 60 procent opgetekend. In Frankrijk bedraagt dat echter slechts 44 procent, om verder te dalen tot 39 procent in China.


De gewezen Duitse mediamagnaat Leo Kirch is op 84-jarige leeftijd in München overleden. Dat heeft een woordvoerder van de Kirch-groep bekendgemaakt. Kirch bouwde een gigantische media-imperium uit. KirchMedia ging echter negen jaar geleden echter failliet onder druk van 6,5 miljard euro schulden en werd daarmee één van de grootste na-oorlogse schandalen in Duitsland. Kirch bezat onder meer de televisiezenders ProSieben, Sat1 en de betaalzender Premiere, het huidige Sky. Kirch stelde Rolf Breuer, het vroegere hoofd van de Deutsche Bank, Rolf Breuer, verantwoordelijk voor de crash van zijn imperium en vorderde een schadevergoeding die in de miljarden loopt. Breuer zou in een interview de kredietwaardigheid van Kirch in vraag hebben gesteld.


Bij de Zwitserse bank UBS zouden vijfduizend banen op de helling staan wegens de slechte situatie op de financiële markten, de sterkte van de Zwitserse munt en te hoge kosten. De financiële groep zou in totaal 1 miljard Zwitserse frank moeten besparen. Dat komt overeen met een bedrag van 864,1 miljoen euro. Als hoofdoorzaak wordt verwezen naar de personeelskosten, die met 11 procent zijn gestegen, hoewel de groep 10.000 medewerkers minder telt dan bij het uitbreken van de financiële crisis. Na die crisisperiode drie jaar geleden, toen UBS bijna failliet ging, moest de groep de salarissen met gemiddeld 30 procent optrekken om topbankiers te kunnen aantrekken. Bij het zakenbankieren zouden de salarissen met gemiddeld 50 procent zijn opgetrokken.


De bedrijven Bosch en Daimler hebben een overeenkomst bereikt over de oprichting van de joint-venture EM-Motive voor de ontwikkeling, productie en verkoop van elektrische aandrijfsystemen. Beide partners hebben een aandeel van 50 procent in de joint-venture, die zijn hoofdkwartier heeft in de Duitse stad Hildesheim. De samenwerking werd al in april van dit jaar aangekondigd. EM-Motive zou tijdens het laatste kwartaal van dit jaar operationeel worden. Het bedrijf zou met een honderdtal medewerkers van start gaan. Het doel van de samenwerking is het samenvoegen van competenties en het creëren van een synergie tussen de twee bedrijven op het gebied van elektrische mobiliteit. Begin volgend jaar zouden de eerste motoren uit de fabriek moeten komen.


De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 5,43 miljard dollar. Dat betekent een stijging met 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet van JPMorgan Chase, de tweede grootste bank van de Verenigde Staten, steeg met 7 procent tot 27,41 miljard dollar. De omzet is naar eigen zeggen sterker gegroeid dan eerder was verwacht. Bovendien konden ook de voorzieningen voor slechte leningen van 3,36 miljard dollar tot 1,81 miljard dollar worden teruggebracht. In de divisie van het zakenbankieren werd een winstgroei met 49 procent opgetekend. Bij de retailbank werd daarentegen een daling met 44 procent genoteerd.


De douanediensten in de Europese Unie hebben het voorbije jaar voor een waarde van 1 miljard euro namaakgoederen in beslag genomen. Dat blijkt uit een rapport van de Europese Commissie. In totaal werden 103 miljoen producten in beslag genomen. Dat betekende een daling met 12 procent tegenover het jaar voordien. China vertegenwoordigde 85 procent van de totale voorraad namaakgoederen die door de Europese douanediensten in beslag werd genomen. Met een aandeel van 34 procent vertegenwoordigen sigaretten het belangrijkste namaakproduct op de Europese markt, gevolgd door bureau-artikelen (9 procent) en labels, kaarten en etiketten (8 procent).


Meer Nieuws

Thursday, July 14, 2011

Einde van het televisie-tijdperk voorlopig niet in zicht

Tot nu toe hebben slechts 3 procent van de Amerikanen hun klassieke televisie-abonnement opgezegd om op andere opties over te schakelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau JD Power & Associates. Er wordt wel opgemerkt dat die situatie een grote variatie kent naargelang de verschillende leeftijdscategorieën. Bij de millennials blijkt 6 procent niet langer een traditioneel televisie-abonnement te hebben, tegenover slechts 4 procent bij Generation X en 2 procent bij de babyboomers en slechts 1 procent bij de senioren.

"De voorspellingen over het verdwijnen van de traditionele televisie is op zijn minst prematuur," merkt Frank Perazinni, directeur telecommunicatie bij JD Power. "De populariteit van diensten zoals Netflex en Redbox geven weliswaar aan dat de consument de beschikbaarheid van alternatieven op prijs stelt, maar nog altijd geeft 52 procent van de respondenten aan de vastgelegde programmering van de televisiezenders te volgen. Het huidige televisiemodel zal dan ook minstens nog twee tot drie jaar overeind blijven."

Uit het onderzoek blijkt verder dat pay-to-view een tevredenheidsscore haalt van 74,3 procent. Verder blijkt dat 27 procent van de video-consumenten aangeeft de content op een mobiel apparaat - zoals een muziekspeler, mobiele telefoon of tablet - te volgen. Bij het bekijken van video vormen mobiele telefoons nog altijd het populairste apparaat (15 procent). Tablets halen een score van 12 procent, maar dat aandeel zal volgens JD Power in de toekomst wellicht gevoelig toenemen.

Labels: , , ,

Eén op vijf commerciële emails wordt geopend

Commerciële emails hebben een kans van 17 procent om door de bestemmeling geopend te worden. Dat is de conclusie van een onderzoek van de marketinggroep Harte-Hanks. Er wordt aan toegevoegd dat 95 procent van de commerciële emails het voorbije jaar met succes werd verstuurd. Ook wordt opgemerkt dat 0,16 procent van de bestemmelingen zich liet uitschrijven. Het jaar voordien werd daarbij nog een niveau van 0,32 procent opgetekend.

"Strategieën zoals gerichte content, frequentie-controle en het schrappen van consumenten die niet antwoorden, kan het aantal uitschrijvingen verder terugschroeven," merkt Harte-Hanks op. Er wordt aan toegevoegd dat in de farmaceutica 26 procent van de emails wordt geopend. Daarmee is die sector het meest succesvol in het verspreiden van commerciële emails. Dat heeft volgens de onderzoekers vooral te maken met campagnes die gericht zijn op de wensen van de individuele consumenten.

"Relevante content zal altijd tot een groter succes leiden," voert Harte-Hanks nog aan. De laagste score wordt opgetekend door de technologie-sector (6 procent). Volgens de onderzoekers verwerven technologie-bedrijven hun emails vaak op evenementen zoals handelsbeurzen. Consumenten die zelf een aanvraag indienen om op een mailinglijst geplaatst te worden, laten volgens Harte-Hanks een veel groter succes optekenen. Gemiddeld wordt op 3 procent van de marketing-mails geklikt. De hoogste score werd opgetekend in de verzekeringssector (8 procent).

Met minder dan 1 procent boekt ook hier de technologie-sector de laagste score.

Labels: ,

Reclamebestedingen Facebook stijgen met 280 procent

De bestedingen en impressies bij reclame op Facebook heeft tijdens het voorbije jaar een gigantische stijging gekend. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau IgnitionOne. Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar lieten de reclame-bestedingen een groei met 281 procent optekenen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Bij de reclame-impressies werd een toename met 200 procent opgetekend. IgnitionOne merkt wel op dat de bestedingen een bijzonder volatiel stramien kennen, wat volgens de onderzoekers wijst op de relatieve onvolwassenheid van het medium.

"De groei is in belangrijke mate te wijten aan het aantrekken van nieuwe adverteerders," merkt IgnitionOne op. "Bij de bestaande adverteerders was de stijging minder uitgesproken, maar ook daar namen de bestedingen met 22 procent toe, terwijl het aantal impressies een groei kende met 11 procent." Uit de levenscyclus van een typische Facebook-campagne blijkt volgens de onderzoekers dat marketeers de bestedingen tijdens de tweede maand van een campagne de bestedingen gevoelig opdrijven, vooraleer in de derde maand een lichte terugval wordt opgetekend.

Tijdens de vierde en vijfde maand wordt opnieuw een belangrijke groei opgetekend tot een piekniveau. Tijdens de zesde en zevende maand wordt echter een belangrijke afbouw genoteerd, waarna een verder stelselmatige terugval wordt opgetekend tijdens de negende maand. Opmerkelijk genoeg wordt na één jaar opnieuw een opmerkelijke groei tot bijna het niveau van de tweede maand opgetekend, waarna tijdens de dertiende maand opnieuw een terugval wordt opgetekend, om tijdens de veertiende maand opnieuw licht te stijgen.

Dat geeft volgens de onderzoekers aan dat marketeers nog altijd geen perfect inzicht hebben in het beheer en de budgettering van campagnes op het sociale netwerk.

Labels: ,

Wereldwijde reclame heeft financiële crisis weggewerkt

De wereldwijde reclame zal dit jaar opnieuw terugkeren tot op het niveau dat werd opgetekend voor het uitbreken van de economische crisis. Dat is de conclusie van een onderzoek van het medianetwerk ZenithOptimedia. Daarbij wordt opgemerkt dat de wereldwijde reclame dit jaar met 4,1 procent zal stijgen tot 471 miljard dollar. Dat betekent wel een vertraging tegenover de groei van 6,3 procent vorig jaar. Die vertraging is volgens ZenithOptimedia te wijten aan de blijvende financiële druk, de onrust in het Midden-Oosten en de natuurrampen in Japan.

"De hoge olieprijzen hebben een negatieve impact gehad op de uitgaven van consumenten en bedrijven en de zorgen over de overheidsschulden in Europa, vooral over de situatie van Griekenland," merkt ZenithOptimedia aan. Voor Noord-Amerika wordt dit jaar een groei met 2,3 procent tot 165 miljard dollar in het vooruitzicht gesteld. Dat is echter nog altijd 0,3 procent minder dan de eerdere vooruitzichten van ZenithOptimedia in april van dit jaar. Het bureau merkt echter op dat de grote adverteerders uit de financiële industrie, autosector en retail gelukkig zijn teruggekeerd.

In West-Europa wordt een groei met 3,3 procent tot 106 miljard dollar in het vooruitzicht gesteld. Oost-Europa daarentegen zou een stijging met 9 procent tot 27,7 miljard dollar registreren. In Asia-Pacific loopt dat verder op met een groei van 11,4 procent tot 123,3 miljard dollar. Wanneer Japan wordt meegerekend, valt die groei echter terug tot 5,9 procent. Latijns-Amerika stijgt met 6,7 procent tot 33,4 miljard dollar. Door de sociale onrust zou het Midden-Oosten echter een terugval met 12,1 procent tot 4,5 miljard dollar moeten boeken.

Labels:

Tekstbericht belangrijkste activiteit op smartphone

Het verzenden van tekstberichten is de meest populaire activiteit van de gebruikers van smartphones. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het bureau ExactTarget. Het verzenden van berichten haalt een score van 38 procent, gevolgd door telefoongesprekken (31 procent) en email (29 procent). Daarna volgen het internet (18 procent), Facebook (17 procent), muziek (12 procent), games (9 procent), applicaties (7 procent), video (6 procent), Twitter (5 procent) en maps (4 procent).

Uit het onderzoek blijkt verder dat 34 procent van de consumenten minstens één keer zijn bankrekening heeft gecontroleerd met zijn smartphone. Mobiel banken is volgens ExactTarget veruit de meest populaire activiteit van de eigenaars van smartphones, gevolgd door localisatie-diensten (28 procent), het liken van een bedrijf op Facebook (27 procent), het scannen van een barcode (24 procent) en het betalen van een rekening (23 procent).

Daarna volgen prijsvergelijkingen in de winkel (20 procent), het doorsturen van een artikel via email (20 procent), het lezen van een boek (17 procent), het bekijken van een film of televisieprogramma (16 procent), het inchecken voor een vliegtuigreis (15 procent), het gebruik van een mobiele coupon (15 procent), de reservering van een ticket voor een evenement (12 procent), het raten van een restaurant (11 procent) en het doorsturen van een artikel via Twitter (5 procent).

Labels:

Beleggers minder tevreden over financiële dienstverleners

Investeerders zijn over het algemeen minder tevreden over de dienstverlening van financiële adviseurs dan vorig jaar. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het bureau JD Power & Associates. Daarbij wordt opgemerkt dat er vooral wordt geklaagd over een gebrek aan transparantie. De algemene tevredenheid van beleggers over hun financiële adviseurs haalt een score van 76,4 procent, wat volgens JD Power als een middelmatig resultaat moet worden bestempeld.

Uit het onderzoek blijkt dat de tevredenheid van de beleggers over de commissielonen en aangerekende kosten een score van 70,3 procent oplevert. Dat betekent een daling met 0,3 procentpunt tegenover vorig jaar jaar. "Die terugval is grotendeels te wijten aan het feit dat de consument de commissielonen en andere kosten niet begrijpt," merken de onderzoekers op. "Slechts 36 procent geeft aan het systeem van commissielonen en aanverwanten volledig te begrijpen. Vorig jaar geleden was dat nog 52 procent."

De onderzoekers geven daarbij aan dat slechts 48 procent van de beleggers informatie over die kosten lijkt te hebben ontvangen. Vorig jaar was dat nog 65 procent. Er wordt ook opgemerkt dat 71 procent van de beleggers ook geen enkel systeem voor financiële planning gebruikt. Dat doet volgens JD Power de algemene tevredenheid met 6,6 procentpunten terugzakken. Er wordt dan ook opgemerkt dat financieel adviseurs nog talloze potentiële mogelijkheden hebben om hun klantenbestand uit te breiden.

Labels: ,

Mobiele campagne doet consument naar telefoon grijpen

Mobiele marketing mondt vooral uit in een telefoon van de consument naar de adverteerder. Dat is de conclusie van een analyse van de trafiek op het netwerk van Millennial Media. Met een score van 42 procent vormt het plegen van een telefoongesprek het belangrijkste resultaat van dergelijke campagnes. Op de tweede plaats staat het inschrijven in een community (34 procent), gevolgd door het downloaden van een applicatie (27 procent), retail-promotie (25 procent), mobiele sociale media (23 procent) en localisering van een winkel (22 procent).

Verder volgen het bekijken van een video, het bekijken van een applicatie (17 procent), een zoekoperatie op de website (15 procent), m-commerce (12 procent) en het nemen van een abonnement (3 procent). Het creëren van lead generation en registraties waren tijdens de maand mei de belangrijkste doelstelling van mobiele campagnes (28 procent), gevolgd door het behoud van de marktaanwezigheid (24 procent) en productlanceringen (21 procent).

Verder volgen het opdrijven van de marktbekendheid (12 procent), het opdrijven van trafiek naar de winkel (12 procent) en het stimuleren van de belangstelling in de website (3 procent). De maand voordien was het behoud van de marktaanwezigheid nog de belangrijkste doelstelling (41 procent), gevolgd door het opdrijven van de merkbekendheid (21 procent). Ook wordt opgemerkt dat 49 procent van de campagnes tijdens de maand mei gericht was op een lokaal publiek, gevolgd door specifieke demografieën en consumentengedrag.

Labels: ,

Nieuwsoverzicht

De Duitse groep ThyssenKrupp moet 159,9 miljoen euro minder Europese boetes betalen voor kartelafspraken op de markt van liften en roltrappen in de Benelux en Duitsland. Dat heeft het Europees Hof van Justitie (EHJ) beslist. De Europese Commissie rekende bij het uitspreken van de boetes de helft meer aan wegens recidive, maar volgens het Europese Hof is daar geen sprake van. Ruim vier jaar geleden schreef de Europese Commissie voor 992 miljoen euro aan boetes uit voor de bedrijvengroepen Otis, Kone, Schindler en ThyssenKrupp. Ze hadden onderling de markt verdeeld en hadden afspraken gemaakt bij de gunning van aanbestedingen voor verkoop, installatie en onderhoud van liften en roltrappen in de Benelux en Duitsland.


Het Brits olieconcern British Petroleum gaat 3,4 miljard euro investeren in de herontwikkeling van olievelden in de Noordzee. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Het investeringsgeld is bedoeld voor de installatie van een nieuw drijvend olieplatform bij de Shetlandeilanden. British Petroleum exploiteert in die regio de olievelden Schiehallion en Loyal. Beide velden zijn dertien jaar in gebruik en zouden goed zijn voor oliereserves van in totaal 450 miljoen vaten. De gebieden brachten sinds de start van de olie-ontginning volgens het Britse concern al ongeveer 400 miljoen vaten op. Tot de investeringen behoort onder meer een nieuwe drijvende eenheid die 130.000 vaten olie per dag zou kunnen verwerken en een opslagcapaciteit heeft van meer dan 1 miljoen vaten.


Het Amerikaanse bedrijf Electronic Arts (EA), producent van computergames, heeft PopCap Games, ontwikkelaar van online games, overgenomen. De overnameprijs zou kunnen oplopen tot 1,3 miljard dollar. PopCap Games is bekend van game zoals Bejeweled, Zuma en Plants vs Zombies. Electronic Arts is vooral bekend geworden met computergames zoals Need for Speed en Sims. Maar het concern is verlieslatend omdat vele klanten niet langer bereid zijn veel geld neer te tellen voor zogenaamde externe games. Consumenten spelen immers liever gratis of voor kleine bedragen games op Facebook of op hun smartphone.


Het mediaconcern News Corp van magnaat Rupert Murdoch trekt zich terug uit de strijd om de Britse betaalzender BSkyB. Dat heeft de nieuwszender SkyNews, dat gedeeltelijk in handen is van News Corp, gemeld. De Britse politiek had er bij Murdoch eerder al op aangedrongen zich uit de overnamestrijd terug te trekken. News Corp had een bod van 7,8 miljard Britse pond gelanceerd op de resterende 61 procent van de aandelen van BskyB. De mediamagnaat, die zwaar onder vuur ligt wegens het afluisterschandaal door de intussen opgedoekte krant News of the World, zou wel langetermijnaandeelhouder van BSkyB willen blijven, maar zijn belang niet langer verder uitbouwen.


Kredietbeoordelaar Fitch heeft kredietwaardigheid van Griekenland met nog eens vier stappen verlaagd vanwege het uitblijven van een volledig en geloofwaardig hulpprogramma van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De Griekse minister van financiën noemt de verlaging onbegrijpelijk, gezien de ingrepen van het Internationaal Monetair Fonds en de landen in de eurozone volgens hem bekend zijn en gepland staan. Het ratingbureau wijst echter op de toenemende onzekerheid over de rol van private investeerders bij een nieuw noodplan en de verslechterde economische vooruitzichten voor Griekenland. Vorig jaar ontkwam Griekenland maar net aan wanbetaling door een lening van 110 miljard euro van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds.


De astronauten Ronald Garan en Michael Fossum hebben in het International Space Station (ISS) een ruimtewandeling van ruim een zeseneenhalf uur uitgevoerd. Daarbij werden een aantal wetenschappelijke experimenten gemonteerd en werd ook een defecte pomp van 635 kilogram in het ruimteveer Atlantis geladen. Garan en Fossum voerden de 160ste ruimtewandeling van het ruimtestation uit. Dat was meteen ook de laatste ruimtewandeling van het Amerikaanse spaceshuttle-programma. De shuttlevloot wordt na dertig jaar uit dienst genomen. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie richt haar inspanningen voortaan op langeafstandsreizen naar Mars of andere verder bestemmingen.


De kredietbeoordelaar Moody's overweegt om de toprating van de Verenigde Staten te verlagen. De Verenigde Staten genieten sinds honderdenzes jaar de absolute toprating. De laatste keer dat de rating onder herziening werd geplaatst, was zestien jaar geleden. De staatsschuld van de Verenigde Staten heeft zijn wettelijk vastgelegde limiet bereikt. De Amerikaanse democraten en republikeinen raken het niet eens over een verhoging van de limiet. Indien er tegen begin augustus geen akkoord wordt bereikt, kunnen de Verenigde Staten hun financiële engagementen niet meer nakomen. De republikeinen vragen een kortetermijnoplossing voor de economische problemen, terwijl Obama afspraken wil die zeker tot eind volgend jaar lopen.


Japan moet minder afhankelijk worden van kernenergie en zelfs streven naar een samenleving die zonder nucleaire krachtbronnen kan. Dat heeft de Japanse premier Naoto Kan gezegd. Rekening houdend met de ernst van het ongeval in Fukushima kan er volgens Kan niet meer gesteld worden dat het tot nu toe gevoerde beleid de veiligheid van de exploitatie van kernenergie garandeert. Net voor de aardbeving en tsunami van maart dit jaar was een verhoging voorzien van het aandeel kernenergie in de totale Japanse elektriciteitsproductie van 30 procent vorig jaar naar 50 procent over twintig jaar. Kan pleit nu echter voor een geleidelijke afname van kernenergie ten voordele van hernieuwbare energie.


Voor de slachtoffers van de Amerikaanse miljardenoplichter Bernard Madoff wordt een eerste schijf van 272 miljoen dollar vrijgemaakt. De storting werd goedgekeurd door het Amerikaanse gerecht.
Tot nu toe werd meer dan 7,6 miljard dollar verzameld. Maar de vergoeding van de slachtoffers is opgeschort omdat er nog verschillende geschillen zijn. De 272 miljoen dollar vormt een eerste tussentijdse storting. De gerechtelijke uitspraak betreft 1.224 rekeningen, goed voor gemiddeld 222.550 dollar schadevergoeding voor elke betrokkene schuldeiser. De rechter in New York wees ook 2,6 miljard dollar toe aan fondsen om de slachtoffers te vergoeden. Maar ook dat geld komt pas vrij als de geschillen opgelost zijn. Madoff werd twee jaar geleden veroordeeld tot 150 jaar cel.


De distributiegroep Carrefour heeft tijdens het eerste semester van dit jaar een omzet gerealiseerd van 44,6 miljard euro. Dat is een stijging met 1,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat van de Franse groep voor het eerste semester bedraagt naar verwachting 760 miljoen euro, tegenover 989 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar, exclusief het Spaanse discount-onderdeel Dia. Dat komt neer op een daling van ongeveer 23 procent. De daling is volgens de distributiegroep vooral toe te schrijven is aan de Franse thuismarkt. In de opkomende markten slaagde Carrefour er wel in een stevige groei te realiseren.


Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft er bij Europa op aangedrongen om in verband met de Griekse schuldencrisis de discussies te stoppen en zo snel mogelijk een bijdrage van de private sector vast te leggen. Het zeer openlijke debat in Europa over het onderwerp levert volgens het Internationaal Monetair Fonds een groot probleem op om vertrouwen te creëren rond het herstelprogramma. Er wordt aan toegevoegd dat een bijdrage van de private sector zeker gepast is, gezien de hoeveelheid geld die er naar eigen zeggen nodig is en de wenselijkheid om de gevolgen te delen. Het Internationaal Monetair Fonds heeft zopas een bedrag van 3,3 miljard euro vrijgemaakt voor noodleningen aan Griekenland. Eerder al werd een bedrag van 14,1 miljard euro toegekend.


De Federal Reserve staat klaar om extra maatregelen te nemen indien de Amerikaanse conjunctuur terugvalt. Dat heeft Ben Bernanke, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, tegenover het Amerikaanse Congres verklaard. Onder meer zou er volgens hem gedacht kunnen worden aan de aankoop van staatspapier. De kans bestaat volgens Bernanke dat de huidige economische zwakte langer kan duren dan verwacht en het risico op deflatie toeneemt. De centrale bank is volgens hem in dat geval bereid om snel te reageren. In het verleden heeft de Federal Reserve al twee grote obligatie-aankopen verricht. De jongste operatie dateert van juni dit jaar voor een bedrag van 600 miljard dollar.


Amancio Ortega geeft zijn functie als voorzitter van de Spaanse modegroep op. Hij zal worden opgevolgd door vice-voorzitter Pablo Isla. Ortega startte op het einde van de jaren zeventig in Spanje met zes kledingwinkels. Intussen is de groep uitgegroeid tot meer dan vijfduizend verkooppunten wereldwijd en meer dan 100.000 personeelsleden. Inditex is de grootste modegroep van de wereld. Ortega is ook de rijkste man van Spanje. Zijn fortuin wordt geschat op ongeveer 25 miljard dollar, goed voor de negende plaats wereldwijd in de rangschikking van Forbes. Opvolger Pablo Isla werkt sinds zes jaar bij de Spaanse modegroep, die onder meer bekend is van het merk Zara.


De groei van de Chinese economie is tijdens het tweede kwartaal van dit jaar vertraagd tot 9,5 procent. Tijdens het eerste kwartaal werd er nog een economische groei met 9,7 procent opgetekend. De beperkte vertraging is een goed signaal voor de Chinese regering, want daardoor lijkt een bruuske afremming vermeden te zijn. De voorbij periode werd immers geprobeerd om de hoge inflatie, die in juni nog 6,4 procent bedroeg, te milderen. Daarbij werd dit jaar al drie keer het rentetarief verhoogd. Volgens Sheng Laiyn, woordvoerder van het Chinese statistische bureau, blijven de economische prestaties van China desondanks in het algemeen goed. Vorig jaar groeide de Chinese economie met 10 procent.


De openbare aanklager in Sicilië heeft de Italiaanse minister van landbouw Francesco Saverio Romano in staat van beschuldiging gesteld wegens banden met de maffia. In de meer dan tien jaar dat hij parlementslid is, heeft Romano volgens openbaar aanklager Nino Di Matteo zijn positie ter beschikking gesteld van de Cosa Nostra en heeft hij daardoor bijgedragen aan het plan van de georganiseerde misdaad om aan macht en invloed te winnen binnen de politieke en administratieve instellingen. De centrumlinkse oppositie heeft Romano onmiddellijk gevraagd ontslag te nemen uit de regering van premier Silvio Berlusconi. De christendemocraat, die sinds maart in het kabinet zetelt, weigert af te treden.


Meer Nieuws

Wednesday, July 13, 2011

Zoekreclame op Facebook heeft nog grote groeimarge

Het sociale netwerk Facebook vertegenwoordigde tijdens het tweede kwartaal van dit jaar in de Verenigde Staten maximaal 5 procent van de totale bestedingen aan zoekreclame. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Efficient Frontier. Met een aandeel van 4,9 procent blijkt het sociale netwerk het sterkste te staan in zoekreclame voor de retailsector en de financiële industrie. In de autosector wordt een aandeel van 3,5 procent bereikt, terwijl in de reissector een totaal van 1,9 procent wordt opgetekend.

"Er zijn een aantal uitschieters met merken die tot 25 procent van hun totale zoekbudget op Facebook besteden," aldus Efficient Frontier. "Bovendien zijn er een aantal grote adverteerders uit de entertainment-sector die uitsluitend op Facebook adverteren. Dat geeft aan dat er een aantal nieuwe reclamebudgetten uit de gamingsector en datingmedia naar Facebook gaan die anders nooit aan zoekreclame zouden zijn besteed."

De mediaan van de cost-per-click op Facebook is tussen het eerste en het tweede kwartaal van dit jaar met 22 procent gestegen. "In een jong kanaal zoals zoekreclame op Facebook is er nog altijd een grote volatiliteit," merkt Efficient Frontier op. "Er worden cijfers opgetekend van een negatieve groei met 11 procent tot een positieve groei met 95 procent." Er wordt nog opgemerkt dat de betrokken bedrijven het aantal fans op één kwartaal met 100 procent hebben opgedreven. Die groei versnelt volgens Efficient Frontier van kanaal tot kanaal.

Labels: ,

Seks moet identiteit individuele soort bewaren

In tegenstelling tot de traditionele overtuiging is genetische diversiteit niet de belangrijkste drijfveer van seks. Dat zegt Henry Heng, professor aan het Center for Molecular Medicine and Genetics aan de Washington State University. Diversiteit kan volgens Heng en mede-onderzoeker Root Gorelick, professor aan de Carleton University in Canada weliswaar het resultaat zijn van een combinatie van genen, maar dat is volgens hen niet de primaire functie van seks. Daarentegen is het de bedoeling om de genetisch context zoveel mogelijk te bewaren.

"Bedoeling van seks is in de eerste plaats om de identiteit van een soort te behouden," merkt professor Heng op tegenover het webmagazine ScienceDaily. "Aseksuele reproductie, waarbij slechts één ouder is betrokken, leidt immers tot een hoger niveau van genetische diversiteit dan seks." Gedurende bijna anderhalve eeuw werd nochtans vastgehouden dat aseksuele reproductie een cloon-achtig nageslacht vormt, terwijl seksuele reproductie tot meer gediversifieerde afstammelingen zou leiden.

"In realiteit ligt die relatie echter omgekeerd," merkt professor Heng op. "Bovendien is aseksuele reproductie twee keer efficiënter dan seksuele reproductie. Twee miljard geleden steunde het leven op aarde uitsluitend op aseksuele reproductie. Elk organisatie was in staat om afstammelingen te genereren zonder een intensieve competitie om te paren. Aangezien de snellere en efficiëntere eigenschappen van aseksuele reproductie, heeft de oorsprong en het overleven van seks vele wetenschappers verbaasd."

Meestal werd seks daarbij in verband gebracht met het voordeel van het mengen of zuiveren van genen. Volgens de theorie van professor Heng heeft seks echter alles te maken met pogingen om de identiteit van de individuele soort te laten overleven. "Kleine veranderingen laten leden van de soort zich daarbij ook toe om zich aan te passen aan de omgeving," aldus nog Heng.

Labels: ,

Automotive bijzonder actief op mobiele platformen

De autosector is een bijzonder intensieve gebruiker van mobiele gegevens. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Millennial Media. Daarbij wordt opgemerkt dat 22 procent van de geïnteresseerde gebruikers nagenoeg elke dag content raadplegen. Nog eens 33 procent bekijkt minstens één keer per week automotive content op zijn mobiele telefoon. Daarnaast wordt de content door 45 procent één tot drie keer per maand geraadpleegd.

"Geïnteresseerde consumenten kunnen bereikt worden op gespecialiseerde websites en applicaties, maar ook op een brede waaier van andere content-platformen," merkt Millennial Media op. Daarbij wordt gewag gemaakt van weer-gerelateerde informatie (88 procent), gevolgd door technologisch nieuws (80 procent), filminformatie (79 procent), nieuwssites (78 procent) en sportinformatie (74 procent). Er wordt aan toegevoegd dat mobiele automotive-consumenten op die platformen vier tot acht keer intensiever actief zijn dan de gemiddelde mobiele populatie.

De onderzoekers voegen er aan toe dat de content van mobiele campagnes voor het automotive-publiek vooral geconcentreerd is rond productlanceringen en het debuut van nieuwe wagens (36 procent), gevolgd door het genereren van trafiek naar dealers (29 procent) en het behoud van marktaandeel van nationale automerken (23 procent). Er wordt aan toegevoegd dat er vooral gericht wordt op demografieën (36 procent), lokale markten (33 procent) en consumentengedrag (31 procent).

Labels: ,

Chrome volgend jaar grootste browser van de wereld

Google Chrome heeft tijdens de maand juni van dit jaar in de wereldwijde browsermarkt voor de eerste keer een aandeel van meer dan 20 procent veroverd. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Pingdom. Google Chrome werd in augustus drie jaar geleden gelanceerd. Het duurde zestien maanden vooraleer de browser een marktaandeel van 5 procent kon opbouwen, maar daarna duurde het slechts acht maanden om de kaap van de 10 procent te bereiken.

"Dat betekent dat Google Chrome er vierentwintig maanden over deed om een marktaandeel van 10 procent uit te bouwen, maar slechts tien maanden nodig had om de kaap van de 20 procent te bereiken," merken de onderzoekers op. "Geen enkele andere webbrowser slaagt erin om in de buurt van dat groeiritme te komen. Er wordt opgemerkt dat Internet Explorer van Microsoft en Firefox van Mozilla het voorbije jaar daarentegen een terugval hebben laten optekenen.

Internet Explorer liet daarbij op één jaar een achteruitgang van 50 procent naar 40 procent optekenen. Tijdens diezelfde periode viel Firefox terug van ongeveer 31 procent naar ongeveer 28 procent. "Volgens de huidige groeipatronen zal Google Chrome in november van dit jaar groter geworden zijn dan Firefox," stipt Pingdom aan. "In juni volgend jaar zou ook Internet Explorer worden voorbij gestoken. In november volgend jaar zou Google Chrome een marktaandeel van meer dan 50 procent hebben."

Labels: , , ,

Mobiele penetratie sociale netwerking bijna op 30 procent

Sociale netwerking kende tijdens de maand mei bij de Amerikaanse mobiele gebruikers een penetratie van 28,6 procent. Drie maand voordien was dat nog 26,8 procent. Die groei met 7 procent volgt op een stijging met 10 procent die in april werd opgetekend tegenover drie maanden voordien. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau ComScore. Ook bij de penetratie van mobiele games werd een groei van 24,6 procent naar 26,9 procent opgetekend.

Ook het luisteren naar muziek (6 procent) en het gebruik van gedownloade applicaties (5 procent) kende volgens ComScore op één kwartaal tijd een belangrijke groei. Er wordt aan toegevoegd dat in de Verenigde Staten op dit ogenblik 76,8 miljoen Amerikanen een smartphone bezitten. Dat is een stijging met 11 procent tegenover het eerste kwartaal voordien. Op de eerste plaats staat Android, dat zijn marktaandeel van 33 procent naar 38,1 procent zag toenemen.

Op de tweede plaats staat Apple, dat een stijging van 25,2 procent naar 26,6 procent liet optekenen. Op de derde plaats volgt Research In Motion, dat van 28,9 procent naar 24,7 procent terugviel. De top vijf wordt rond gemaakt door Microsoft (5,8 procent) en Palm (2,4 procent). In totaal zijn er in de Verenigde Staten 234 miljoen mobiele telefoons actief. Op de eerste plaats staat Samsung met een marktaandeel van 24,8 procent, gevolgd door LG Electronics (21,1 procent) en Motorola (15,1 procent).

Labels: ,

E-reader klopt tablet in populariteit

Tijdens de maand mei had 12 procent van de Amerikaanse bevolking een e-reader in bezit. In november vorig jaar was dat nog beperkt tot 6 procent. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center. Er wordt aan toegevoegd dat 8 procent van de Amerikaanse bevolking eigenaar is van een tablet-computer. Dat is slechts een bescheiden groei met 1 procentpunt tegenover januari dit jaar. In november vorig jaar bezat 6 procent van de Amerikanen een tablet.

Er wordt aan toegevoegd dat e-readers het populairste zijn bij Latino-Amerikanen, volwassenen onder de vijfenzestig jaar, universitairen en huishoudens met een inkomen van minstens 75.000 dollar per jaar. Ook in gezinnen met kinderen blijkt er vaker een e-reader aanwezig te zijn. Vooral in die categorie werd volgens het rapport de voorbije zes maand een belangrijk groei opgetekend. Er wordt aan toegevoegd dat ook bij Latino-Amerikanen een snellere groei werd opgemerkt dan bij Afro-Amerikanen. Ook de leeftijdscategorie tussen achttien en vijftig jaar liet een snellere toename optekenen.

Bij tablets werd volgens het Pew Research Center vooral een stijging opgetekend bij mannen en Latino-Amerikanen. Ook bij universitairen en inkomens van meer dan 30.000 dollar werd een snellere groei opgemerkt. Tablets blijken vooral populair te zijn bij Latino-Amerikanen en gezinnen met een inkomen van minstens 75.000 dollar. Er wordt wel opgemerkt dat de populariteit van tablets en e-readers ver achterblijft op andere toestellen. Op de eerste plaats staan mobiele telefoons (83 procent), gevolgd door desktops (57 procent), laptops (56 procent), videorecorders (52 procent) en mp3-spelers (44 procent).

Labels: ,

Games meest populaire mobiele applicaties

Games vormen de meest populaire categorie van de mobiele applicaties. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Nielsen. Daarbij wordt opgemerkt dat 64 procent van de ondervraagde applicatie-gebruikers de voorbije dertig dagen een toepassing rond games heeft gedownload, gevolgd door toepassingen rond weersvoorspellingen (60 procent) en sociale netwerken (56 procent). Er wordt aan toegevoegd dat 93 procent van de ondervraagden bereid is om te betalen voor een game-applicatie. Bij entertainment is dat slechts 87 procent en voor nieuws slechts 76 procent.

In de gamesector blijkt Windows Phone7 het meest populair te zijn voor downloads (70 procent), gevolgd door Apple (69 procent) en Android (66 procent). Bij de gebruikers van de traditionele feature-phone is slechts 28 procent geïnteresseerd in het downloaden van game-applicaties. Bij Blackberry daalt dat verder tot 24 procent. De meerderheid van de bezitters van een Blackberry of feature-phone is vooral geïnteresseerd in games die standaard werden geleverd.

Bij Apple besteden gebruikers gemiddeld 14,7 uur per maand aan mobiele games. Het gemiddelde van de sector bedraagt 7,8 uur. Op de tweede plaats staat Android met 9,3 uur. Er wordt aan toegevoegd dat het intensieve gebruik op de platformen van Apple en Android de gemiddelde tijdsbesteding gevoelig vertekenen. Bij de andere platformen varieert die tijdsbesteding immers tussen 4,5 uur en 4,7 uur per maand.

Labels: ,

Nieuwsoverzicht

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de rating van Ierland verlaagd tot een rommelstatus. Na Portugal en Griekenland wordt Ierland het derde land uit de eurozone dat met een rommelstatus wordt geconfronteerd. Bovendien zijn ook de vooruitzichten negatief. Twee jaar geleden had Ierland nog een toprating. Volgens Moody's moet Ierland mogelijk opnieuw noodleningen krijgen, vooraleer het land geld kan ophalen op de kapitaalmarkt. Een lagere waardering houdt in theorie in dat de risico's voor investeerders toenemen en een land bij de uitgifte van een nieuwe lening een hogere rente moet betalen. Ierland heeft onlangs zelf aangegeven tot eind 2013 aan zijn financiële verplichtingen te zullen kunnen blijven voldoen.


De leden van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, zijn de monetaire politiek die op middellange termijn zou moeten worden gevolgd. Wel hebben ze een strategie aangenomen om uit de crisis te geraken. Dat blijkt uit de notulen van vergaderingen bij de Federal Reserve in de tweede helft van de maand juni. De leden van de commissie voor het monetaire beleid van de Federal Reserve merkten op verontrust te zijn verontrust over ernstige gevolgen die een eventuele wanbetaling door de Verenigde Staten zouden kunnen teweegbrengen op de financiële markten en voor de Amerikaanse leencapaciteit. Er bestaat vooral nog onenigheid over de noodzaak van een bijkomende monetaire stimulus, zelfs als de vooruitzichten voor economische groei zwak blijven.


De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft zijn verzekering uitgesproken over de economische stabiliteit van zijn land en riep op tot gemeenschappelijk handelen. In de strijd tegen de Europese schuldencrisis staat Italië volgens Berlusconi immers in de frontlinie, op een moment dat de financiële crisis alle Europese markten treft. De bezuinigingsmaatregelen moeten de Italiaanse schuldenberg volgens Berlusconi over een periode van drie jaar verminderen tot het huidige begrotingstekort. Italië streed al sinds de uitbraak van de economische crisis twee jaar geleden sterker dan de rest van de eurozone tegen een verdere verhoging van de schulden. Het spaarpakket van ongeveer 47 miljard euro moet nog door het parlement goedgekeurd worden.


Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wordt Duitsland onterecht de economische locomotief van Europa genoemd. Duitsland is volgens de instelling immers teveel afhankelijk van de export en zou zijn economie moeten hervormen. Het Internationaal Monetair Fonds prijst het feit dat Duitsland erin geslaagd is om de crisis volledig te overwinnen, maar de perspectieven op lange termijn zijn volgens de instelling minder rooskleurig. Het feit dat Duitsland zeer sterk afhankelijk is van de uitvoer, verkleint volgens het Internationaal Monetair Fonds de kansen op een substantiële bijdrage aan het economische herstel in Europa. Duitsland wordt opgeroepen om actie te ondernemen op het vlak van belastingen, onderwijs en innovatie en het bedrijven aantrekkelijker te maken te investeren.


De Europese ministers van financiën hebben verduidelijkt dat ze klaarstaan om kwetsbare banken extra ondersteuning te bieden, desnoods met verse kapitaalinjecties vanwege de overheden. In een verklaring stellen de ministers dat ze vastberaden zullen optreden om zwakheden in de Europese bankensector aan te pakken. Banken die niet slagen in de test moeten volgens de ministers bij voorkeur de markt aanspreken om hun kapitaalbasis uit te breiden, maar er is volgens hen ook een robuust kader voor de voorziening van overheidssteun in geval van nood, in overeenstemming met de regels voor staatssteun. De European Banking Authority maakt eerstdaags de stresstest voor de Europese banken bekend.


Het handelsdeficit van de Verenigde Staten is tijdens de maand mei onverwacht gestegen tot het hoogste niveau sinds oktober drie jaar geleden. Het tekort overschreed de symbolische grens van 50 miljard dollar. Dat blijkt uit statistieken van het Amerikaanse ministerie van handel. De kloof tussen import en export steeg met 15 procent tot 50,2 miljard dollar. Een verklaring voor het toenemend deficit moet worden gezocht in de zwakke dollarkoers en de uitzonderlijk hoge olieprijs. In mei steeg de Amerikaanse import met 2,6 procent. De export, die in april nog op een recordniveau stond, was op zijn beurt gedaald met 0,5 procent. In augustus vijf jaar geleden bereikte het Amerikaanse handelstekort met 67,4 miljard dollar een absoluut record.


De maatregelen om de financiën in Portugal te saneren zullen tegen eind volgend jaar 100.000 banen kosten. Dat is gebleken uit een rapport van de Portugese centrale bank. Met ongeveer 600.000 geregistreerde werkzoekenden haalde Portugal, het armste land van West-Europa, een recordwerkloosheid van 12,6 procent. De voorbije twee jaar gingen al 264.000 banen verloren. Volgens de laatste prognoses van de Bank van Portugal krimpt de Portugese economie dit jaar met 2,0 en volgend jaar met 1,8 procent in als gevolg van de saneringsmaatregelen. De private consumptie zou dit jaar met 3,8 procent teruglopen. Volgend jaar wordt een daling met 2,9 procent in het vooruitzicht gesteld. Ook de investeringen zouden met 10 procent teruglopen.


Het olieconcern Shell heeft een overeenkomst gesloten met het Iraakse ministerie van olie om bij de stad Basra in Zuid-Irak gas te winnen. Het Iraakse parlement moet het akkoord wel nog bekrachtigen.
Shell gaat het gas, dat nu nog verloren gaat door affakkelen, samen met het Japanse conglomeraat Mitsubishi exploiteren. De twee concerns praten al jaren met Irak over het contract, dat onder meer vertraging opliep door het wankele politieke klimaat in het land. Volgens Shell is de overeenkomst voor Irak van groot belang. Het gas is volgens het olieconcern bedoeld om elektriciteit op te wekken. Op dit ogenblik gebeurt dat nog op basis van olie, die voortaan echter voor andere doeleinden zou kunnen worden gebruikt. Verdere details over het project werden niet bekend gemaakt.


Visa Europe heeft een nieuw reliëfkenmerk gelanceerd om zijn kaarten toegankelijker te maken voor blinden en slechtzienden. Het is de eerste keer dat een kaartfunctie specifiek werd ontwikkeld voor blinden en slechtzienden. Het reliëfkenmerk bestaat uit een duidelijke, gelakte reliëflijn rond het Visa-logo. Het gaat naar eigen zeggen om een subtiele toevoeging, zodat de visuele handicap van de gebruiker niet prijsgegeven wordt aan potentiële criminelen. Kaartverstrekkers kunnen ook andere elementen toevoegen aan het ontwerp van het kaartoppervlak, zodat de gebruikers elke kaart gemakkelijker kunnen herkennen. Visa Europe werkte voor het initiatief samen met Oberthur Technologies, gespecialiseerd in de ontwikkeling van beveiligde technologieën.


De eurozone sluit een gedeeltelijke wanbetaling door Griekenland niet langer uit. Dat heeft de Nederlandse minister van financiën Jan Kees de Jager in Brussel gezegd voor een vergadering met zijn Europese ambtgenoten. De selective default zou gebeuren in het kader van het tweede hulpplan dat Europa wil lanceren om Griekenland van de ondergang te redden. Een eerste hulpplan omvatte een reddingspakket van 110 miljard euro. Begin juli liet het ratingagentschap Standard & Poor's (S&P) verstaan dat het rollover-plan voor Griekenland zou leiden tot een gedeeltelijke wanbetaling. De Jager, die een optie tot wanbetaling niet uitsluit, wijst er wel op dat de default zou worden beperkt in tijd.


De Cheung Kong Infrastructure Holdings van de Chinese miljardair Li Ka-shing heeft een bod van 2,4 miljard pond gelanceerd op de Britse watermaatschappij Northumbrian. Begin juli had de holding een eerste intentie tot overname bekend gemaakt. Het staat volgens Northumbrian echter niet vast dat er ook een effectief bod komt en onder welke voorwaarden dat zal gebeuren. De raad van bestuur van Northumbrian heeft de Chinese holding toestemming gegeven voor een boekhoudkundig onderzoek. Cheung Kong nam zeven jaar geleden in Groot-Brittannië ook al de groep Cambridge Water over. Voor effectief een bod op Northumbrian zou worden uitgebracht, zou de holding eerst de overname van Cambridge Water willen afronden.


Het Amerikaanse bedrijf Cisco, producent van netwerkuitrusting Cisco, wil tot 10.000 banen schrappen. Daarmee zou het bedrijf zijn personeelsbestand met ongeveer 14 procent afbouwen. Het bedrijf zou met de maatregel zijn rendabiliteit willen verhogen. Tegen het einde van de maand augustus zouden 7.000 banen worden geschrapt. Nog eens 3.000 personeelsleden zouden met vervroegd pensioen moeten vertrekken. John Chambers, topman van Cisco, wil banen schrappen en de minder winstgevende activiteiten afstoten. Daarmee wil Chambers reageren op de groeiende concurrentie van bedrijven zoals Juniper Networks en Hewlett Packard, die goedkopere en eenvoudigere producten aanbieden.


Veilingwebsites zoals eBay kunnen verantwoordelijk gehouden worden voor de verkoop van valse goederen door gebruikers. Dat is het geval wanneer ze als behoedzame marktdeelnemer hadden moeten weten dat de verkoop niet zuiver was en daarbij geen stappen ondernamen om die verkoop tegen te gaan. Dat heeft het Europees Hof van Justitie in een arrest bepaald op een aantal vragen van het Britse hooggerechtshof, dat zich moet zich uitspreken over een geschil tussen cosmeticabedrijf L’Oréal en eBay. L’Oréal neemt de verkoop van namaakgoederen door gebruikers van eBay niet en vindt dat ook de veilingwebsite schuld treft. De veilingsites kunnen volgens het Hof van Justitie door nationale rechters verplicht worden om de identiteit van de verkoper vast te stellen.


De Duitse autobouwer BMW verwacht dit jaar zijn omzet en winst te kunnen opschroeven tegenover de eerdere vooropstellingen. Daarbij wordt gewezen op de stijgende winstgevendheid van de kerndivisie van de autobouwer. Er wordt aan toegevoegd dat de autoverkoop 100.000 eenheden hoger ligt dan de budgetten hadden voorzien. Bovendien stelt BMW dat ook de vooruitzichten voor de volgende maanden bijzonder gunstig blijven. De Duitse constructeur verwacht dat de omzet dit jaar met ruim 10 procent zal stijgen. Er wordt gemikt op een verkoop van 1,6 miljoen wagens. Eerder was gewag gemaakt van een verkoopsdoelstelling van 1,5 miljoen exemplaren.


Thomas Cook, de tweede grootste reisorganisatie van Europa, heeft aangekondigd dat de jaarwinst lager zal liggen dan oorspronkelijk was voorzien. Die zwakkere vooruitzichten zijn naar eigen zeggen het gevolg van moeilijke omstandigheden in Groot-Brittannië en de onrust in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het bedrijf verwacht een bedrijfswinst van 320 miljoen pond te zullen kunnen realiseren. Vorig jaar werd een bedrijfswinst van 362 miljoen pond geboekt. In mei werd gesteld dat die winst dit jaar met 35 miljoen pond zou terugvallen. Nu wordt gewag gemaakt van een daling met ruim 40 miljoen pond. Volgens Thomas Cook hadden vooral de Franse activiteiten last van de Arabische onrust.


Meer Nieuws

Tuesday, July 12, 2011

Economische heropleving creëert vooral mannelijke werkgelegenheid

Sinds het officiële einde van de economische recessie in juni twee jaar geleden, hebben Amerikaanse 768.000 mannen een nieuwe baan gevonden. De mannelijke werkloosheid in de Verenigde Staten daalde sindsdien van 10,6 procent naar 9,5 procent. Tegelijkertijd hebben vrouwen echter 218.000 banen verloren en is de vrouwelijke werkloosheid in de Verenigde Staten van 8,3 procent naar 8,5 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics.

"De cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid sinds de economische heropleving vormen een belangrijke ommekeer tegenover de situatie tijdens de recessie," wordt er opgemerkt. "Tijdens de economische crisis verloren in de Verenigde Staten immers dubbel zoveel banen als vrouwen. Door de economische crisis gingen in de Verenigde Staten 7,5 miljoen banen verloren. Bij de mannen verdwenen daarbij 5,4 miljoen banen, tegenover slechts 2,1 miljoen banen bij de vrouwen."

"In nagenoeg alle sectoren heeft de werkgelegenheid van de mannen een groter herstel gekend dan bij vrouwen," wordt er nog opgemerkt. "Alleen bij de federale overheid is de tewerkstelling bij vrouwen gestegen, terwijl bij de mannen een daling werd opgetekend. In vijf andere sectoren, waarbij vooral de retailhandel opvalt, is de tewerkstelling van de mannen gestegen, terwijl bij de vrouwen een terugval werd opgetekend. In nog eens vijf andere sectoren, waaronder onderwijs en gezondheid, hebben mannen meer banen kunnen invullen dan vrouwen."

Labels: ,

Amerikaans publiek maakt kennis met nieuwe Ewing-generatie

Het Amerikaans publiek wordt volgend jaar geconfronteerd op een nieuwe reeks van de televisierie Dallas. Dat heeft het Amerikaanse televisienetwerk TNT bekend gemaakt. Het netwerk zegt tien episodes van het programma besteld te hebben, nadat eerder dit jaar de opdracht was gegeven om een pilot op te nemen van een nieuwe versie van Dallas, dat tijdens de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw geschiedenis schreef met de belevenissen van de Texaanse oliefamilie Ewing.

Uit de oorspronkelijke reeks zullen ook de acteurs Larry Hagman, Patrick Duffy en Linda Gray in de nieuwe versie optreden. De nieuwe verhaallijn concentreert zich vooral op een nieuwe generatie van de petroleumfamilie. Daarbij zal Josh Henderson, die in de originele reeks als kind optrad, zal in de nieuwe serie de rol van John Ross Ewing, zoon van de beruchte JR Ewing, opnemen. Jesse Metcalfe kreeg de rol van Christopher, de zoon van Bobby Ewing.

De nieuwe reeks zal volgende zomer op de Amerikaanse televisie worden vertoond. Het is echter niet duidelijk of de serie nadien ook in andere landen te zien zal zijn. Het televisienetwerk TNT zegt al verscheidene jaren te denken aan een nieuwe reeks rond de Ewing-saga. "Pas met het schitterende piloot-script van Cynthia Cidre kregen die plannen echter een concrete vorm," voeren woordvoerders van het netwerk aan. Basis van de nieuwe serie is het conflict tussen John Ross en Christopher over de toekomst van de dynastie.

Labels: , ,

Klanten elektronica kijken naar een vertrouwd merk

De klant van consumenten-elektronica kijkt voor de aankoop van nieuwe producten in eerste instantie naar een merk dat hij eerder heeft aangekocht. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau NPD Group. De vertrouwdheid met het merk is zowel bij mannen als vrouwen de belangrijkste motivatie bij een aankoop. Bij de andere motivaties zijn er volgens de onderzoekers echter wel duidelijke verschillen op te merken.

Daarbij verwijzen mannen vooral naar de groeiende populariteit van een product, terwijl vrouwen aangeven dat het apparaat vooral goed moet kunnen samengaan met de toestellen die ze al bezitten. Ook vinden vrouwen dat het apparaat een modieus design moet hebben. Dat element is in de voorkeurslijst van mannen niet terug te vinden. Anderzijds geven mannen aan geïnteresseerd te zijn in product-bundels, wat bij vrouwen niet is terug te vinden.

De onderzoekers merken verder op dat de prioriteiten van mannen en vrouwen bij de aankoop van textiel wel verschillen in rangschikking, maar wel grotendeels gelijk blijven. In de eerste plaats willen zowel mannen als vrouwen een merk waar ze in het verleden succes mee hebben gehad. Daarna moeten de producten een aantal gewenste functies kunnen vervullen en passen in de persoonlijke stijl. Voor vrouwen staat een passend model op de vijfde plaats, maar bij de mannen volgt dat slechts op de tiende plaats.

Labels: ,

Strijd tegen piraterij belangrijke groeisector RFID-markt

De RFID-markt heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van 5,3 miljard dollar. Dat is een stijging met meer dan 14 procent tegenover het jaar voordien. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau ABI Research. Tijdens de economische crisis had de sector nog een gevoelige terugval gekend. Voor dit jaar wordt een groei met 11 procent in het vooruitzicht gesteld, waardoor de grens van 6 miljard dollar zou worden doorbroken.

"Verwacht wordt dat vooral de retailsector dit jaar een groeivertraging zal laten optekenen," merkt onderzoeksleider Michael Liard op. "In het algemeen kan er echter gesproken worden van een sterke basis voor toekomstige groei." Hij voegt er aan toe dat de product-opvolging in de bevoorradingsketen de volgende vijf jaar wellicht de snelste groei zal laten optekenen. Daarbij wordt gewag gemaakt van een stijging met meer dan 37 procent.

De belangrijkste pijlers van de groei zijn volgens ABI Research onder meer de retail-tagging in de Verenigde Staten, Europa en een aantal andere markten, samen met de farmaceutica-tagging in Zuid-Korea, opgelegd door de overheid. De tagging zal volgens de onderzoekers ook worden ingezet in de wijnindustrie en de tabaksproductie en een aantal andere piraterij-gevoelige sectoren. Dat zal onder meer het geval zijn in China. Op langere termijn zal RFID volgens de onderzoekers ook populairder worden in sectoren zoals onder meer cosmetica en consumentenelektronica.

Labels: ,

Politiek heeft impact op Amerikaanse levensstandaard

Jonge volwassenen hebben de meest positieve perceptie over hun levensstandaard, gevolgd door gezinnen uit de hogere inkomensklasse. Aan de andere zijde van het spectrum blijken werklozen, gescheiden mensen en de lagere inkomensklassen de minst positieve indruk over hun levensstandaard. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het bureau Gallup. Er wordt aan toegevoegd dat ook vijftigplussers relatief sceptisch zijn, volgens Gallup wellicht uit financiële zorgen over hun naderend pensioen.

"Hoewel de levensstandaard de voorbije jaren is gestegen, blijven de negatieve en positieve percepties opmerkelijk constant," voeren de onderzoekers aan. "Jongeren en de hogere socio-economische status staan al vier jaar bij de meest positieve groepen en in die sectoren hebben in die periode een constante stijging laten optekenen. De grote uitzondering daarop vormen de republikeinen, die vier jaar geleden nog bij de vijf meest positieve groepen stonden genoteerd, maar daar sindsdien uit zijn verdwenen."

De Amerikaanse werklozen hadden vorig jaar de minst positieve perceptie over hun levensstandaard. Die trend heeft zich volgens Gallup ook dit jaar verder doorgezet. Er wordt opgemerkt dat ook bij de bevolkingsgroepen met de laagste percepties tijdens de voorbije vier jaar een positievere evaluatie van hun situatie hebben laten optekenen. Drie jaar geleden stonden ook de democraten bij de laagste vijf categorieën, maar die ratings zijn inmiddels verbeterd. Politiek heeft volgens Gallup blijkbaar een impact op de percepties over de levensstandaard.

Sinds de democraat Barack Obama president is geworden, hebben de republikeinen een negatievere perceptie over hun levensstandaard.

Labels: ,

Mozilla grootste groeier op het Europese internet

Het Europese internet telt op dit ogenblik 366,9 miljoen actieve gebruikers. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau ComScore over het internetgebruik tijdens de maand mei. Er wordt aan toegevoegd dat de gemiddelde Europese internetgebruiker 26,8 uur per maand online is. Marktleiders zijn daarbij Nederland, Groot-Brittannië en Turkije, waar een gemiddelde online tijd van meer dan dertig uur wordt opgetekend. Duitsland heeft de grootste online populatie van Europa.

In Duitsland werden tijdens de maand mei 49,99 miljoen internetgebruikers opgetekend, gevolgd door Rusland (48,29 miljoen), Frankrijk (42,3 miljoen), Groot-Brittannië (36,6 miljoen) en Italië (23,2 miljoen). België staat op een twaalfde plaats met 5,94 miljoen gebruikers. Nederland heeft als tiende in de rangschikking 11,96 miljoen gebruikers. Er wordt aan toegevoegd dat Google de belangrijkste internet-groep op de Europese markt blijft.

In totaal liet Google tijdens de maand mei 333,4 miljoen unieke bezoekers optekenen. Dat is een stijging met 9 procent tegenover dezelfde maand vorig jaar. Google bereikt 90,9 procent van de totale Europese online bevolking. Op de tweede plaats staat Microsoft (73,8 procent), gevolgd door Facebook (65,4 procent). De grootste groei werd echter opgetekend door Mozilla, dat een stijging met 52 procent liet optekenen. Andere belangrijke groeiers waren WordPress (13 procent) en VKontakte (12 procent).

Labels: ,

Wereldwijde mobiele betalingen groeien met 40 procent

Tegen het midden van het decennium zullen wereldwijd 2,5 miljard mensen gebruik maken van remote mobiele betalingen. Dat betekent een stijging met 40 procent tegenover het huidige niveau. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau Juniper Research. Opgemerkt wordt dat Noord-Amerika tegen het midden van het decennium de dominante markt voor remote mobiele betalingen zal vormen, gevolgd door het Indiase subcontinent.

Juniper merkt op dat remote mobiele betalingen in alle regio's van de wereld gevoelig populairder is voor de aankoop van digitale goederen dan voor fysieke goederen. Daarbij wordt opgemerkt dat digitale goederen tegen het midden van het decennium ongeveer 40 procent van de remote mobiele betalingen 40 procent van de totale markt zullen vertegenwoordigen. In totaal zal de markt op dat ogenblik een waarde van 670 miljard dollar vertegenwoordigen.

Dit jaar zal volgens Juniper Research een omzet van 240 miljard dollar worden gerealiseerd. Er wordt aan toegevoegd dat twintig landen de volgende achttien maanden systemen en diensten voor remote mobiele betalingen zullen opstarten. Ook blijkt dat de groei zal worden ondersteund door de groeiende populariteit van mobiele ticketverkopen, contactloze betalingen, de aankoop van fysieke goederen en geldtransfers. Mobiele apparaten worden volgens Juniper door de consument steeds meer gebruikt voor dagelijkse commerciële transacties.

Labels: ,

Nieuwsoverzicht

Kredietbeoordelaars zouden zich niet moeten uitspreken over eurolanden die een beroep hebben gedaan op het noodfonds voor de euro. Dat heeft Michel Barnier, Europees Commissaris voor de interne markt, gezegd. Barnier suggereerde daarbij een aanscherping van de regelgeving voor ratingbureaus. Die kwamen onlangs in de Europese Unie onder vuur te liggen nadat het ratingbureau Moody's de kredietwaardigheid van Portugal had afgewaardeerd tot een rommelstatus. Portugal is één van de eurolanden die noodsteun ontvangen. Volgens Barnier moeten landen ook het recht krijgen de gegevens te controleren die de kredietbeoordelaars gebruiken voordat ze tot een afwaardering overgaan.


De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 322 miljoen dollar. Tijdens dezelfde periode een jaar eerder bedroeg de winst 136 miljoen dollar. De winstsprong was vooral te danken aan de gestegen aluminiumprijzen. De omzet steeg met 27 procent tot 6,66 miljard dollar. Klaus Kleinfeld, topman van Alcoa, merkt op dat het Amerikaanse concern eens te meer een sterk kwartaal heeft gerealiseerd. Hij maakte daarbij gewag van een solide groei van zowel omzet als winst. Hoewel het economische herstel volgens het concern onevenwichtig verloopt, blijven de vooruitzichten voor Alcoa en voor de aluminiumsector naar eigen zeggen in het algemeen positief.


Southern Cross, de grootste private uitbater van rusthuizen in Groot-Brittannië, is nagenoeg bankroet. Dat heeft het bedrijf zelf bekend gemaakt. Southern Cross baat 752 rusthuizen uit met in totaal 31.000 residenten. Nu het bedrijf al een tijdje in financiële moeilijkheden zit, hebben alle eigenaars van het rusthuisvastgoed beslist de banden met Southern Cross te verbreken. De aandeelhouders zien daardoor hun investering wellicht in rook opgaan. Het grootste deel van de rusthuizen zal voortaan worden uitgebaat door andere structuren, zodat de meeste bewoners hun kamer kunnen behouden. De Britse overheid heeft beloofd dat niemand op straat zal belanden. Southern Cross kwam in moeilijkheden na een sale-and-lease-backoperatie.


Het Hongaarse parlement heeft ingestemd met het invoeren van een zogenoemde hamburgertaks op voedingsmiddelen die als ongezond worden beschouwd. De hamburgertaks is één van de maatregelen waarmee Hongarije de overheidsfinanciën probeert te saneren. De nieuwe belasting wordt geheven op voeding met hoge gehaltes suiker, zout en koolhydraten. Ook zullen consumenten meer betalen voor producten met een hoog cafeïne-gehalte. De nieuwe belastingmaatregel gaat begin september in. Studies hebben volgens György Matolcsy, de Hongaarse minister van economische zaken, aangetoond dat er de afgelopen jaren een toename is geweest van gezondheidsproblemen in Hongarije, gerelateerd aan overmatige consumptie van vetten en suikers.


De Amerikaanse president Barack Obama wil geen kortetermijnoplossing om de schuldenproblematiek van de Verenigde Staten het hoofd te bieden. Obama beloofde dat er voor begin augustus een overeenstemming bereikt zal worden om een dreigende catastrofe af te wenden. Het Amerikaanse ministerie van financiën had eerder aangegeven tot dan de rekeningen te kunnen betalen met behulp van andere financieringsbronnen. Als het niet lukt om het schuldplafond in de Verenigde Staten te verhogen, dreigt er volgens Obama een nieuwe recessie, waarbij miljoenen Amerikanen hun baan zouden kunnen verliezen. De Amerikaanse staatsschuld bereikte twee maanden geleden het wettelijke maximum van 14,3 biljoen dollar.


Het Duitse luchtvaartbedrijf Lufthansa Group heeft tijdens de eerste helft van dit jaar ruim 50 miljoen passagiers vervoerd. Dat betekent een stijging met 10,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De capaciteit van de Duitse maatschappij steeg met 11,9 procent, terwijl de verkopen zijn gestegen met 9,1 procent. De bezettingsgraad daalde echter met 1,9 procent tot 75,4 procent. Lufthansa Group vervoerde vooral meer passagiers in Europa. Lufthansa zelf liet een groei met bijna 15 procent tot ruim 31 miljoen passagiers optekenen. Dochtermaatschappij Swissair noteerde een stijging met 10,6 procent tot 7,8 miljoen passagiers. De rest van de passagiers was gespreid over de andere dochters Austrian Airlines (5,1 miljoen), British Midlands (2,8 miljoen) en Germanwings (3,4 miljoen).


De Duitse autobouwer Opel dreigt ermee een driehonderdtal werknemers te ontslaan in zijn vestiging in Bochum. Dat heeft Rainer Einenkel, hoofd van de ondernemingsraad, gezegd in een Duits kranteninterview. Bij de grote sanering die Opel vorig jaar aankondigde, werd beslist om de vestiging in Antwerpen te sluiten. In het Duitse Bochum zouden 1.800 banen worden geschrapt. De afbouw van de tewerkstelling in Bochum loopt echter minder vlot dan eerder was voorzien. Er zouden te weinig kandidaten zijn gevonden voor een vrijwillige overstap naar de fabriek in Rüsselsheim of een gouden handdruk van acht maanden brutoloon. Als zich niet meer kandidaten aandienen, zal Opel volgens Einenkel 300 mensen ontslaan.


Arbeiders van de Chileense koperproducent Codelco hebben een vierentwintigurenstaking gehouden tegen de reorganisatieplannen van het bedrijf. De reorganisatie van Codelco, de grootste koperproducent van de wereld, zou volgens de arbeiders de privatisering van het Chileense staatsbedrijf inluiden. Codelco vertegenwoordigt 11 procent van de wereldwijde koperproductie. De vakbonden stellen dat de arbeiders met de staking aangegeven hebben meer inspraak te willen over de toekomst van het bedrijf. Indien er met de eisen van de werknemers geen rekening wordt gehouden, zullen er volgens de vakbonden in de toekomst nog meer stakingsacties worden georganiseerd. De Chileense president Sebastian Pinera heeft ontkend het bedrijf te willen privatiseren.


Mediatycoon Rupert Murdoch ziet af van een volledige overname van Sky News. Daarmee gaat Murdoch in op de vraag van de Britse regering, die vreest dat de tycoon teveel media-invloed naar zich toe zou trekken. Murdoch staat momenteel al onder grote druk na het schandaal rond zijn krant News of The World. Het mediabedrijf News Corp van Murdoch heeft een belang van 39 procent in de groep BSkyB, dat met Sky Digital in Groot-Brittannië meer dan tien miljoen abonnees telt. Ook Sky News maakt deel uit van het zenderpakket, maar zal door het terugtrekken van Murdoch onafhankelijk blijven. Ook zou de toekomst van de zender voor de volgende tien jaar zijn gegarandeerd.


Het technologieconcern Apple heeft aan de Amerikaanse International Trade Commission (ITC) gevraagd de import van toestellen van zijn Taiwanese concurrent HTC te verbieden. Volgens Apple schendt het Taiwanese bedrijf de octrooien van het Amerikaans concern. Beide partijen dienden al eerder een klacht in tegen elkaar wegens octrooimisbruik. HTC kent een toenemend succes op de Amerikaanse markt met telefoons die werken met het Android-besturingssysteem van Google en Windows van Microsoft. Volgens waarnemers gaat de International Trade Commission zelden in op een verzoek om een importverbod op te leggen. De smartphonemarkt wordt steeds meer geconfronteerd met rechtszaken tussen de verschillende producenten.


De Nederlandse luchthavenuitbater Schiphol heeft een nieuwe terminal voor zakenvluchten in gebruik genomen. De zogenoemde General Aviation Terminal (GA) op Schiphol-Oost is bestemd voor vliegtuigen die maximaal negentien passagiers vervoeren. Elk jaar landen er ongeveer 4.500 zakenjets op Schiphol-Oost. In het ontwerp van de nieuwe terminal werd ook aandacht besteed aan duurzaamheid. Onder meer werd aanwezigheidsdetectie geplaatst voor de verlichting en de ventilatie van de ruimtes. Ook werden de gevels extra geïsoleerd. Ook wordt de verlichting aangepast aan de hoeveelheid daglicht die in het gebouw aanwezig is. De vroegere terminal van General Aviation was verouderd en diende vervangen te worden.


De Luxemburgse staalgroep ArcelorMittal en het Amerikaanse Peabody Energy hebben een bod uitgebracht op het Australische Macarthur Coal, de grootste exporteur van gepulveriseerde steenkool voor de staalsector. Met de overname van Macarthur zou een bedrag zijn gemoeid van 3,5 miljard euro. ArcelorMittal heeft een belang van 40 procent in het overnamebod. Peabody Energy, de grootste steenkoolproducent van de Verenigde Staten, probeerde Macarthur vorig jaar al in te lijven, maar de gesprekken ketsten toen af nadat de toenmalige Australische regering plannen voor een mijnbouwbelasting had onthuld. Peabody bood toen een bedrag van 2,8 miljard euro op het Australische concern.


De Europese Commissie geeft voorlopig toestemming voor een kapitaalinjectie voor de Bank of Ireland ter grootte van maximaal 5,35 miljard euro. Dat bedrag is de uitkomst van berekeningen van de Ierse centrale bank in maart van dit jaar over de bedragen die de Ierse banken nodig hebben om weer normaal te kunnen functioneren. Het onderzoek door de centrale bank was in november vorig jaar afgesproken tussen de Ierse autoriteiten, de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds. Een definitieve goedkeuring hangt af van het indienen van een nieuwe herstructureringsplan, wat eind juli wordt verwacht. Eerder keurde de Europese Commissie de sluiting van twee Ierse banken goed in een poging het Ierse bankensysteem nieuw leven in te blazen.


Luchtvaartmaatschappij Air France heeft in de Zuid-Franse havenstad Marseille een regionale basis geopend. De regionale basis vormt een onderdeel van de strijd tegen de prijsvechters, die veelal vanuit regionale centra opereren. Air France maakte in november vorig jaar zijn nieuwe netwerkstrategie bekend. In het verleden concentreerde de Franse maatschappij zich vooral op de Franse luchthavens, maar besliste onder druk van het succes van de budgetmaatschappijen meer aandacht te besteden aan de provinciale activiteiten. Marseille moet het eerste experiment worden van deze nieuwe aanpak. Nadien zouden ook regionale basissen worden opgericht in Bordeaux, Nice en Toulouse.


De Zwitserse levensmiddelenproducent Nestlé heeft een belang van 60 procent genomen in de Chinese snoepfabrikant Hsu Fu Chi. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,4 miljard Zwitserse frank. Dat komt overeen met een som van 1,2 miljard euro. De overname moet Nestlé, de grootste levensmiddelenfabrikant ter wereld, een toegang bieden tot de snelgroeiende Chinese markt. De Chinese snoepfabrikant was tot nu toe nog altijd voor 56 procent in handen van de oprichterfamilie Hsu. Die verkoopt echter een belang van 16 procent aan het Zwitserse concern, dat ook de rest van de pakketten bij andere aandeelhouders overneemt. Nestlé wil tegen het einde van het decennium 45 procent van zijn omzet in groeimarkten realiseren. Op dit ogenblik is dat 38 procent.


Meer Nieuws