Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, July 12, 2011

Strijd tegen piraterij belangrijke groeisector RFID-markt

De RFID-markt heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van 5,3 miljard dollar. Dat is een stijging met meer dan 14 procent tegenover het jaar voordien. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau ABI Research. Tijdens de economische crisis had de sector nog een gevoelige terugval gekend. Voor dit jaar wordt een groei met 11 procent in het vooruitzicht gesteld, waardoor de grens van 6 miljard dollar zou worden doorbroken.

"Verwacht wordt dat vooral de retailsector dit jaar een groeivertraging zal laten optekenen," merkt onderzoeksleider Michael Liard op. "In het algemeen kan er echter gesproken worden van een sterke basis voor toekomstige groei." Hij voegt er aan toe dat de product-opvolging in de bevoorradingsketen de volgende vijf jaar wellicht de snelste groei zal laten optekenen. Daarbij wordt gewag gemaakt van een stijging met meer dan 37 procent.

De belangrijkste pijlers van de groei zijn volgens ABI Research onder meer de retail-tagging in de Verenigde Staten, Europa en een aantal andere markten, samen met de farmaceutica-tagging in Zuid-Korea, opgelegd door de overheid. De tagging zal volgens de onderzoekers ook worden ingezet in de wijnindustrie en de tabaksproductie en een aantal andere piraterij-gevoelige sectoren. Dat zal onder meer het geval zijn in China. Op langere termijn zal RFID volgens de onderzoekers ook populairder worden in sectoren zoals onder meer cosmetica en consumentenelektronica.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home