Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, July 12, 2011

Politiek heeft impact op Amerikaanse levensstandaard

Jonge volwassenen hebben de meest positieve perceptie over hun levensstandaard, gevolgd door gezinnen uit de hogere inkomensklasse. Aan de andere zijde van het spectrum blijken werklozen, gescheiden mensen en de lagere inkomensklassen de minst positieve indruk over hun levensstandaard. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het bureau Gallup. Er wordt aan toegevoegd dat ook vijftigplussers relatief sceptisch zijn, volgens Gallup wellicht uit financiƫle zorgen over hun naderend pensioen.

"Hoewel de levensstandaard de voorbije jaren is gestegen, blijven de negatieve en positieve percepties opmerkelijk constant," voeren de onderzoekers aan. "Jongeren en de hogere socio-economische status staan al vier jaar bij de meest positieve groepen en in die sectoren hebben in die periode een constante stijging laten optekenen. De grote uitzondering daarop vormen de republikeinen, die vier jaar geleden nog bij de vijf meest positieve groepen stonden genoteerd, maar daar sindsdien uit zijn verdwenen."

De Amerikaanse werklozen hadden vorig jaar de minst positieve perceptie over hun levensstandaard. Die trend heeft zich volgens Gallup ook dit jaar verder doorgezet. Er wordt opgemerkt dat ook bij de bevolkingsgroepen met de laagste percepties tijdens de voorbije vier jaar een positievere evaluatie van hun situatie hebben laten optekenen. Drie jaar geleden stonden ook de democraten bij de laagste vijf categorieƫn, maar die ratings zijn inmiddels verbeterd. Politiek heeft volgens Gallup blijkbaar een impact op de percepties over de levensstandaard.

Sinds de democraat Barack Obama president is geworden, hebben de republikeinen een negatievere perceptie over hun levensstandaard.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home