Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, July 12, 2011

Wereldwijde mobiele betalingen groeien met 40 procent

Tegen het midden van het decennium zullen wereldwijd 2,5 miljard mensen gebruik maken van remote mobiele betalingen. Dat betekent een stijging met 40 procent tegenover het huidige niveau. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau Juniper Research. Opgemerkt wordt dat Noord-Amerika tegen het midden van het decennium de dominante markt voor remote mobiele betalingen zal vormen, gevolgd door het Indiase subcontinent.

Juniper merkt op dat remote mobiele betalingen in alle regio's van de wereld gevoelig populairder is voor de aankoop van digitale goederen dan voor fysieke goederen. Daarbij wordt opgemerkt dat digitale goederen tegen het midden van het decennium ongeveer 40 procent van de remote mobiele betalingen 40 procent van de totale markt zullen vertegenwoordigen. In totaal zal de markt op dat ogenblik een waarde van 670 miljard dollar vertegenwoordigen.

Dit jaar zal volgens Juniper Research een omzet van 240 miljard dollar worden gerealiseerd. Er wordt aan toegevoegd dat twintig landen de volgende achttien maanden systemen en diensten voor remote mobiele betalingen zullen opstarten. Ook blijkt dat de groei zal worden ondersteund door de groeiende populariteit van mobiele ticketverkopen, contactloze betalingen, de aankoop van fysieke goederen en geldtransfers. Mobiele apparaten worden volgens Juniper door de consument steeds meer gebruikt voor dagelijkse commerciƫle transacties.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home