Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, July 12, 2011

Mozilla grootste groeier op het Europese internet

Het Europese internet telt op dit ogenblik 366,9 miljoen actieve gebruikers. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau ComScore over het internetgebruik tijdens de maand mei. Er wordt aan toegevoegd dat de gemiddelde Europese internetgebruiker 26,8 uur per maand online is. Marktleiders zijn daarbij Nederland, Groot-Brittannië en Turkije, waar een gemiddelde online tijd van meer dan dertig uur wordt opgetekend. Duitsland heeft de grootste online populatie van Europa.

In Duitsland werden tijdens de maand mei 49,99 miljoen internetgebruikers opgetekend, gevolgd door Rusland (48,29 miljoen), Frankrijk (42,3 miljoen), Groot-Brittannië (36,6 miljoen) en Italië (23,2 miljoen). België staat op een twaalfde plaats met 5,94 miljoen gebruikers. Nederland heeft als tiende in de rangschikking 11,96 miljoen gebruikers. Er wordt aan toegevoegd dat Google de belangrijkste internet-groep op de Europese markt blijft.

In totaal liet Google tijdens de maand mei 333,4 miljoen unieke bezoekers optekenen. Dat is een stijging met 9 procent tegenover dezelfde maand vorig jaar. Google bereikt 90,9 procent van de totale Europese online bevolking. Op de tweede plaats staat Microsoft (73,8 procent), gevolgd door Facebook (65,4 procent). De grootste groei werd echter opgetekend door Mozilla, dat een stijging met 52 procent liet optekenen. Andere belangrijke groeiers waren WordPress (13 procent) en VKontakte (12 procent).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home