Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, July 12, 2011

Economische heropleving creëert vooral mannelijke werkgelegenheid

Sinds het officiële einde van de economische recessie in juni twee jaar geleden, hebben Amerikaanse 768.000 mannen een nieuwe baan gevonden. De mannelijke werkloosheid in de Verenigde Staten daalde sindsdien van 10,6 procent naar 9,5 procent. Tegelijkertijd hebben vrouwen echter 218.000 banen verloren en is de vrouwelijke werkloosheid in de Verenigde Staten van 8,3 procent naar 8,5 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics.

"De cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid sinds de economische heropleving vormen een belangrijke ommekeer tegenover de situatie tijdens de recessie," wordt er opgemerkt. "Tijdens de economische crisis verloren in de Verenigde Staten immers dubbel zoveel banen als vrouwen. Door de economische crisis gingen in de Verenigde Staten 7,5 miljoen banen verloren. Bij de mannen verdwenen daarbij 5,4 miljoen banen, tegenover slechts 2,1 miljoen banen bij de vrouwen."

"In nagenoeg alle sectoren heeft de werkgelegenheid van de mannen een groter herstel gekend dan bij vrouwen," wordt er nog opgemerkt. "Alleen bij de federale overheid is de tewerkstelling bij vrouwen gestegen, terwijl bij de mannen een daling werd opgetekend. In vijf andere sectoren, waarbij vooral de retailhandel opvalt, is de tewerkstelling van de mannen gestegen, terwijl bij de vrouwen een terugval werd opgetekend. In nog eens vijf andere sectoren, waaronder onderwijs en gezondheid, hebben mannen meer banen kunnen invullen dan vrouwen."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home