Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, July 13, 2011

Games meest populaire mobiele applicaties

Games vormen de meest populaire categorie van de mobiele applicaties. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Nielsen. Daarbij wordt opgemerkt dat 64 procent van de ondervraagde applicatie-gebruikers de voorbije dertig dagen een toepassing rond games heeft gedownload, gevolgd door toepassingen rond weersvoorspellingen (60 procent) en sociale netwerken (56 procent). Er wordt aan toegevoegd dat 93 procent van de ondervraagden bereid is om te betalen voor een game-applicatie. Bij entertainment is dat slechts 87 procent en voor nieuws slechts 76 procent.

In de gamesector blijkt Windows Phone7 het meest populair te zijn voor downloads (70 procent), gevolgd door Apple (69 procent) en Android (66 procent). Bij de gebruikers van de traditionele feature-phone is slechts 28 procent geïnteresseerd in het downloaden van game-applicaties. Bij Blackberry daalt dat verder tot 24 procent. De meerderheid van de bezitters van een Blackberry of feature-phone is vooral geïnteresseerd in games die standaard werden geleverd.

Bij Apple besteden gebruikers gemiddeld 14,7 uur per maand aan mobiele games. Het gemiddelde van de sector bedraagt 7,8 uur. Op de tweede plaats staat Android met 9,3 uur. Er wordt aan toegevoegd dat het intensieve gebruik op de platformen van Apple en Android de gemiddelde tijdsbesteding gevoelig vertekenen. Bij de andere platformen varieert die tijdsbesteding immers tussen 4,5 uur en 4,7 uur per maand.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home