Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, July 13, 2011

Chrome volgend jaar grootste browser van de wereld

Google Chrome heeft tijdens de maand juni van dit jaar in de wereldwijde browsermarkt voor de eerste keer een aandeel van meer dan 20 procent veroverd. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Pingdom. Google Chrome werd in augustus drie jaar geleden gelanceerd. Het duurde zestien maanden vooraleer de browser een marktaandeel van 5 procent kon opbouwen, maar daarna duurde het slechts acht maanden om de kaap van de 10 procent te bereiken.

"Dat betekent dat Google Chrome er vierentwintig maanden over deed om een marktaandeel van 10 procent uit te bouwen, maar slechts tien maanden nodig had om de kaap van de 20 procent te bereiken," merken de onderzoekers op. "Geen enkele andere webbrowser slaagt erin om in de buurt van dat groeiritme te komen. Er wordt opgemerkt dat Internet Explorer van Microsoft en Firefox van Mozilla het voorbije jaar daarentegen een terugval hebben laten optekenen.

Internet Explorer liet daarbij op één jaar een achteruitgang van 50 procent naar 40 procent optekenen. Tijdens diezelfde periode viel Firefox terug van ongeveer 31 procent naar ongeveer 28 procent. "Volgens de huidige groeipatronen zal Google Chrome in november van dit jaar groter geworden zijn dan Firefox," stipt Pingdom aan. "In juni volgend jaar zou ook Internet Explorer worden voorbij gestoken. In november volgend jaar zou Google Chrome een marktaandeel van meer dan 50 procent hebben."

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home