Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 16, 2011

Geen kandidaten voor Braziliaanse hogesnelheidslijn

Brazilië wil een hogesnelheidslijn aanleggen tussen Rio de Janeiro en Sao Paulo, de twee grootste steden van het land, maar is er bij een aanbesteding van het project niet in geslaagd om geïnteresseerden aan te trekken. De hogesnelheidslijn vormt een centraal element in het infrastructuurproject van de Braziliaanse president Dilma Rousseff. De verbinding wordt nog belangrijker met het oog op de Olympische Spelen die over vijf jaar in Rio de Janeiro worden georganiseerd.

De aanbesteding, waarbij gewag gemaakt wordt van een bedrag van 24 miljard dollar, wordt nu in twee dossiers opgesplitst. Volgens woordvoerders van de overheid zullen de werken over twee jaar van start gaan, maar het is volgens waarnemers onwaarschijnlijk dat het project klaar zal zijn tegen de Olympische Spelen. Volgens Bernardo Figueiredo, hoofd van het Braziliaanse National Agency of Terrestrial Transport (ANTT), ligt de verantwoordelijkheid voor de mislukte aanbesteding bij nationale bouwbedrijven.

Figueiredo benadrukte dat buitenlandse geïnteresseerden het nagenoeg onmogelijk vonden om een consortium te vormen met Braziliaanse bedrijven. Een samengaan met een Braziliaanse partner was één van de voorwaarden van de aanbesteding. De aanbesteding van de hogesnelheidslijn is al twee keer uitgesteld. Het opsplitsen van het dossier zou volgens Figueiredo meer kandidaten moeten aantrekken. Daarbij zal één aanbesteding gebeuren voor de operator en de technologie van de trein en een tweede voor de bouw van het project.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home