Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 16, 2011

Uitbreiding Moskou kost twintig jaar tijd

Het zal wellicht twintig jaar duren om de geplande uitbreiding van de Russische hoofdstad Moskou te realiseren. Dat heeft Marat Khusnullin, hoofd van de stedelijke bouwdienst van Moskou, gezegd. De Russische president Dmitry Medvedev heeft onlangs gezegd dat Moskou zijn oppervlakte moet verdubbelen. Daarvoor zou een nieuw gebied van 144.000 hectaren moeten worden ontwikkeld. Daardoor zou nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd voor de inplanting van de federale diensten en diensten die van Moskou een belangrijk internationaal financieel centrum zouden moeten maken.

Volgens het Russische stadsbestuur zouden bij die uitbreiding 60 miljoen vierkante meter woongelegenheden worden gecreëerd, samen met 45 miljoen vierkante meter kantoorruimte. Er wordt aan toegevoegd dat het project woongelegenheid zou bieden voor 2 miljoen mensen en één miljoen banen zou creëren. Ook wordt opgemerkt dat er voldoende arbeidskrachten beschikbaar zijn om de werken uit te voeren. De bouwactiviteiten in Moskou zijn immers gevoelig teruggevallen van 5 miljoen vierkante meter tot 1,7 miljoen vierkante meter per jaar.

Vooral voor gastarbeiders uit de vroegere Sovjet-republieken zouden de projecten volgens een woordvoerder van het stadsbestuur een nieuwe werkgelegenheid kunnen bieden. "De kosten van de bouw van infrastructuur en wegen zullen de woningprijzen in het gebied wellicht met 30 procent doen toenemen," wordt er gewaarschuwd. "Die prijzen zouden kunnen stijgen tot een bedrag tussen 3.600 dollar en 4.300 dollar per vierkante meter."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home