Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, July 15, 2011

Derek Jeter meest populaire Amerikaanse sportfiguur

Baseball-speler Derek Jeter, shortstop van The New York Yankees, is de grootste sportfiguur in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een onderzoek van Harris Poll. Vorig jaar stond Jeter nog op de derde plaats. Op de tweede plaats staat football-speler Peyton Manning, quarterback bij The Indiana Colts, die daarmee drie plaatsen opklom tegenover vorig jaar. Basketspeler Kobe Bryant, guard bij The Los Angeles Lakers, valt van de eerste naar de derde plaats.

Kobe Bryant deelde vorig jaar de eerste plaats met golfspeler Tiger Woods, die zelf terugviel tot een vijfde plaats. Gewezen basketbal-vedette Michael Jordan steeg van een zevende naar een derde plaats, die hij met Bryant deelt. In de ranglijst worden ook een aantal nieuwkomers opgetekend, zoals baseballspelers Albert Pujols en Hines Ward (zevende), basketter Derrick Rose (negende) en football-speler Aaron Rodgers (tiende). Zij komen in de plaats van football-spelers Brett Favre en Drew Brees, basketter LeBron James en autopiloot Dale Earnhardt.

Bij de Amerikaanse mannen is Derek Jeter de meest populaire sportfiguur, maar vrouwen kiezen voor football-speler Peyton Manning. Er kunnen ook duidelijk verschillen worden opgetekend tussen de verschillende generaties. Bij Generation X is Michael Jordan de meest populair sportman, terwijl de Babyboomers een voorkeur tonen voor Derek Jeter. Bij de vijfenzestigplussers blijft Tiger Woods de meest populaire figuur. Ook wordt opgemerkt dat blanken een voorkeur hebben voor Manning, terwijl Afro-Amerikanen op Kobe Bryant wijzen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home