Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, June 03, 2012

Peking bewijst verband tussen luchtvervuiling en cardiovasculaire gezondheid

De Olympische Spelen in Peking hebben aangetoond dat er een biologische link kan worden gelegd tussen luchtvervuiling en cardiovasculaire aandoeningen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Southern California. Het Olympisch evenement heeft volgens de Amerikaanse onderzoekers aangetoond dat zelfs een kortstondige daling in de luchtvervuiling een positieve impact kan hebben op de cardiovasculaire gezondheid van de bevolking.

"Peking, dat geconfronteerd wordt met een chronische luchtvervuiling, kreeg de organisatie van de Olympische Spelen toegewezen nadat de Chinese regering had beloofd om de luchtvervuiling terug te dringen," merkt onderzoeksleider Junfeng Zhang, professor milieugezondheid aan de Keck School of Medicine aan de University of Southern California, op. "Bij de proefpersonen kon tijdens de Olympische Spelen duidelijk een verbetering worden opgetekend tegenover de cardiovasculaire gezondheid voor de aanvang van het evenement."

"De gerichte inspanningen van de Chinese overheid om de luchtvervuiling terug te dringen, bood een unieke gelegenheid om de impact van de pollutie op de gezondheid vast te stellen," merken de onderzoekers op. "Eerder was al langer geweten dat de luchtvervuiling een negatieve impact heeft op de gezondheid, maar door de overheidsmaatregelen in China kon de daadwerkelijke invloed worden opgemeten." De onderzoekers wijzen erop dat over de hele wereld grote populaties stadsbewoners aan zware luchtvervuiling worden blootgesteld."

Lees Verder

1 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home