Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, March 08, 2012

Vraagtekens over toekomst Glasgow Rangers blijven

Het verkoopproces van de noodlijdende Schotse voetbalclub Glasgow Rangers zal worden versneld. Dat hebben de curatoren van de Schotse club gezegd, nadat ze er niet in geslaagd waren om met de spelers kostenbesparende maatregelen af te spreken. Curator David Whitehouse wees erop dat de club zich in een bijzonder precaire financiƫle situatie bevindt. De volgende dagen zullen volgens de curator gesprekken worden gehouden met partijen in interesse in een overname hebben getoond.

David Whitehouse waarschuwde dat de club door een gebrek aan ingrijpende besparingsplannen en onvoorziene inkomsten wellicht niet in staat zal zijn om zijn verplichtingen voor de rest van het seizoen na te komen. "De curatoren kunnen begrip opbrengen voor het standpunt van de spelers, aangezien er zware tegemoetkomingen op de loonmassa werden gevraagd om de kostenbesparing zonder ontslagen te realiseren," merkte Whitehouse op over het mislukken van de onderhandelingen.

"Omdat er geen kostenbesparingen konden worden afgesproken, dreigt de club echter tot onslagen over te moeten gaan die de sportieve waarde van het team zouden ondermijnen," benadrukte Whitehouse nog. "Er moet daarom worden gestreefd naar een evenwicht waarbij kostenbesparingen kunnen worden doorgevoerd, zonder aan de sportieve structuur van de club te raken, wat de mogelijkheden op een verkoop in het gedrang zou kunnen brengen. Indien het verkoopproces niet kan versneld worden, zal er echter tot zware saneringen moeten worden overgegaan."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home