Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 07, 2012

Krant meest betrouwbare online bron politiek nieuws

De websites van kranten worden door het publiek bestempeld als de meest betrouwbare bron van informatie over politiek. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Amerikaanse Newspaper Association of America (NAA) naar de houding van de Amerikaanse kiezer tegenover de rol van media in lokale politieke of maatschappelijke onderwerpen. De websites van de kranten wordt door 51 procent van de ondervraagden als betrouwbaar bestempeld, gevolgd door websites van televisie (50 procent), radio (36 procent) en andere online initiatieven (23 procent).

De websites van politieke kandidaten wordt slechts door 22 procent van de ondervraagden betrouwbaar genoemd. Sociale media volgen helemaal onderaan met een score van amper 14 procent. De onderzoekers stelden wel vast dat zowel kranten, televisie als radio betrouwbaarder worden genoemd dan hun onderscheiden websites. Uit het onderzoek bleek verder dat één op vier kiezers van plan is om een smartphone of tablet te gebruiken om nieuws te raadplegen over campagnes en verkiezingen.

Daarbij wordt in eerste instantie gekeken naar kranten en nationale televisie (58 procent). Er wordt echter aan toegevoegd dat sociale media met een score van 41 procent op dat vlak beter scoren dan lokale televisie (33 procent) en radio (20 procent). De onderzoekers merken wel op dat deze resultaten mogelijk verband houden met de demografie van het publiek dat geïnteresseerd is in mobiel nieuws. Het kanaal is immers het meest populair in de leeftijdsgroep van achttien tot vierendertig jaar (48 procent), die ook het meest geïnteresseerd is in sociale media.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home