Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, March 06, 2012

Olympische Spelen Londen zeker van break-even

Het London Organising Committee of the Olympic Games (Locog) zal erin slagen om het voorziene bedrag van 2 miljard pond op te halen om de organisatie van de Olympische Spelen deze zomer te financieren, maar heeft nog altijd werk voor de boeg om de sceptische Britten enthousiast te maken voor het evenement. Dat heeft Paul Deighton, chief executive van de London Olympics, gezegd. Deighton merkt op dat de sponsoring en de ticketverkoop de oorspronkelijke verwachtingen overtreffen, waardoor Locog volgens hem in staat zal zijn om zijn beloftes na te komen.

"We kunnen er relatief gerust in zijn een break-even te bereiken," merkte Paul Deighton op tegenover het persbureau Reuters. "Er is rekening gehouden met ongeveer 2 miljard pond onkosten en op dit ogenblik hebben we met inkomsten 92 procent van dat bedrag gedekt. Het saldo moet worden gerealiseerd met ticketverkoop en merchandising." De London Olympics hebben een bedrag van 700 miljoen pond aan sponsoring verzameld, wat volgens Deighton een verbazend succes is wanneer rekening wordt gehouden met de economische crisis.

In eerste instantie werd verwacht dat ongeveer 400 miljoen pond zou kunnen worden opgehaald met de ticketverkoop, maar daarbij is nu al een bedrag van 600 miljoen pond opgehaald. Daarnaast zijn er ook nog inkomsten uit de sponsoring-contracten van het International Olympic Committéé (IOC) en de uitzendrechten. De Britse overheid heeft een totaal budget van 9,3 miljard pond voorzien voor het Olympisch evenement. Deighton geeft wel toe dat het Britse publiek nog altijd moet overtuigd worden dat al die investeringen een blijvende positieve impact zullen hebben.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home