Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, March 06, 2012

Bevolking Singapore heeft grootste ecologische voetafdruk Asia-Pacific

Het rijke Singapore heeft de grootste ecologische voetafdruk van de regio Asia-Pacific. Dat is de conclusie van een rapport van het World Wildlife Fund (WWF). Daarin wordt opgemerkt dat Singapore twee jaar geleden een bruto binnenlands product van meer dan 40.000 dollar per hoofd van de bevolking kon voorleggen - één van de hoogste van de hele regio - wat volgens de organisatie tot exorbitante consumptie-gewoontes leidde. Maar ook de industrie en vooral de bouwsector dragen volgens het rapport in belangrijke mate bij tot de uitstoot van Singapore.

"De inwoners van Singapore consumeren grote hoeveelheden voeding en energie," merkt Yolanda Kakabadse, president van het World Wilflife Fund, op. "Singapore is een maatschappij die wellicht aangeeft hoe het milieuprobleem niet moet worden aangepakt." Singapore stootte twee jaar geleden 43.454 kiloton koolstofdioxide uit met de verbranding van fossiele brandstof, maar volgens Kakabedse zou een gedeelte van die grote ecologische voetafdruk kunnen worden afgezwakt door het delen van energie-efficiënte technologieën met de rest van de wereld.

"Singapore kan met zijn technologie een grote bijdrage tot wereld leveren," voert Yolanda Kakabadse aan, verwijzend naar mogelijkheden die de stadstaat heeft op het gebied van energie, waterbeheer en voedselproductie en die volgens haar nuttig zou kunnen worden aangewend in de rest van de wereld. In het rapport wordt opgemerkt dat de bouwsector met zijn massale constructie-activiteit verantwoordelijk is voor 15 procent van de ecologische voetafdruk van Singapore. De gemiddelde ecologische voetafdruk van de Chinese bevolking ligt gevoelig lager dan die van Singapore.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home