Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, March 05, 2012

Veiligheid grootste hinderpaal implementering mobiele diensten

Veiligheidsproblemen vormen bij bedrijven de belangrijkste hinderpalen voor een snelle implementering van mobiele diensten. Dat is de conclusie van een enquête van consulent Accenture bij chief information officers in twaalf landen. Volgens 50 procent van de ondervraagden vormen veiligheidsproblemen de belangrijkste hindernis voor een snelle implementering, gevolgd door kosten en budgetten (43 procent) en een gebrek aan compatibiliteit met bestaande systemen (26 procent).

De onderzoekers voegen er aan toe dat het extreme tempo van de technologische verandering de bedrijven verplichten om bijzonder snel op de nieuwe evoluties op de markt te reageren."De toenemende penetratie van smartphones en tablets drukt de innovatie-cyclussen in de informatica-sector voor de ondernemingen samen tot een periode van twaalf tot achttien maanden," voert Lars Kamp, verantwoordelijke voor Accenture Mobility Services, aan. "Bedrijven zouden hun mobiele strategie elke zes tot twaalf maanden moeten herzien."

De belangrijkste doelstelling van mobiele strategieën bestaat uit een verbetering van de dienstverlening aan de klant door een vlotte toegang door data en analyses, terwijl ook naar een vlotte afhandeling van transacties wordt gekeken. De onderzoekers merken verder nog op dat het mobiele besturingssysteem van Apple op het gebied van veiligheid door de meeste respondenten op de eerste plaats wordt gerangschikt (53 procent). Android van Google volgt op de tweede plaats (24 procent).

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home