Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, March 05, 2012

Industriële uitstoot Europese Unie met 2,4 procent gestegen

De industriële uitstoot van koolstofdioxide is in de Europese Unie het voorbije jaar met 2,4 procent tegenover het jaar voordien. Daarmee ligt de Europese Unie nog wel op koers om de klimaatdoelstellingen tegen het einde van het decennium te halen. Twee jaar geleden werd nog een stijging met 3,2 procent opgetekend. De Europese Unie streeft ernaar om de uitstoot van koolstofdioxide tegen het einde van het decennium met 20 procent te verminderen tegenover het niveau van het begin van de jaren negentig.

In totaal werd vorig jaar in de Europese Unie 1.995 miljard ton koolstofdioxide uitgestoten. Dat betekende al een daling met 17 procent tegenover het referentieniveau van het begin van de jaren negentig. De stijging is volgens waarnemers vooral te wijten aan de voordelige regelgeving voor fossiele energie in Duitsland, Engeland, Spanje en Polen. Duitsland verminderde bovendien ook het aandeel van nucleaire productie in de energie-voorziening, waardoor het land meer afhankelijk werd van fossiele brandstoffen.

De analisten verwachten dat de uitstoot van de Europese Unie tegen het einde van het decennium met 25 procent kan worden teruggeschroefd. Het Europese emissiebeleid rond de industriële uitstoot omvat meer dan 12.000 installaties, met inbegrip van krachtcentrales en fabrieken. De sector vertegenwoordigt meer dan 40 procent van de totale uitstoot van de Europese Unie. De vertragende economie, het milde weer en de investeringen in hernieuwbare energie droegen het voorbije jaar bij tot de beperking van de uitstoot.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home