Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, March 05, 2012

Energie-toegang niet voldoende om armoede te bestrijden

Toegang tot energie is in arme regio's niet voldoende om armoede te bestrijden. Energieprogramma's moeten gecombineerd worden met microfinanciering en educatie om een optimaal resultaat te kunnen bereiken. Dat is de conclusie van een rapport van het United Nations Development Program (UNDP). Opgemerkt wordt dat de voorbije periode wereldwijd weliswaar tal van programma's werden opgezet om arme bevolkingsgroepen van energie te voordien, maar bleken de gebruikers onvoldoende financiƫle draagkracht te hebben om die middelen te kunnen betalen.

"De voorbije twintig jaar zijn talloze programma's opgezet om arme groepen van energie te voorzien voor verlichting en het bereiden van maaltijden, maar bij een groot gedeelte van deze projecten lag de focus teveel op het creƫren van toegang tot een kabelaansluiting of apparatuur," aldus het rapport. "Een groot gedeelte van deze doelgroepen bleek die energie echter niet te kunnen betalen. Er is dus ook steun nodig bij het genereren van inkomen zodat de energie betaalbaar wordt. Microfinanciering en educatie kunnen hier een belangrijke rol in spelen."

In het rapport wordt opgemerkt dat bestaande projecten rond energie-toegang in Asia-Pacific hebben aangetoond dat energie-toegang het best kan worden gegarandeerd door begeleidende programma's voor de ontwikkeling van microfinanciering, transport-infrastructuur, telecommunicatie, onderwijs en gezondheidszorg. Ook wordt erop gewezen dat initiatieven best in groepsverband zouden worden genomen, wat het voor de operatoren immers aantrekkelijker zou maken om diensten aan te bieden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home