Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, March 04, 2012

Internet-toegang bovenaan prioriteit smartphone-gebruiker

Internet-toegang staat bovenaan op de lijst met functies die smartphone-gebruikers naar eigen zeggen niet meer zouden kunnen missen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Prosper Mobile Insights. Uit het onderzoek blijkt dat mobiele internet-toegang met een score van 20,8 procent telefoongesprekken (19,9 procent) en tekstberichten (18,2 procent) vooraf gaat. Op een grotere afstand volgens email (8,2 procent), satelliet-navigatie en mappen (5,5 procent), Facebook (3,1 procent) en applicaties (2,7 procent). Games, Google en muziek halen nog een score van 1,3 procent.

De onderzoekers merken ook op dat bij het wegvallen van de mobiele dienst 54,4 procent van de ondervraagden naar een ander platform, zoals een laptop, grijpt om het internet te kunnen gebruiken, terwijl 46,4 procent op een traditionele telefoon beroep zou doen om een gesprek te voeren. Daarna volgt een contact met de klantendienst van de provider (39,1 procent), maar anderen schakelen over op televisie (34,4 procent), een boek (24,5 procent) of persoonlijke gesprekken (23,9 procent). Een groep van 12,3 procent zegt echter zijn frustratie op sociale media duidelijk te zullen maken.

De onderzoekers merken ook op dat de consument bijzonder gefrustreerd raakt door het verlies van een mobiele service. "Een groep van 38,8 procent geeft toe matig gestresseerd te raken wanneer de dienst op hun smartphone of tablet wegvalt," wordt er opgemerkt. "Een groep van 19,2 procent maakt echter gewag extreme gestresseerd te raken door het probleem. Slechts 21,9 procent van de ondervraagden zegt dat het wegvallen van het dienst hen niet uit hun evenwicht kan brengen."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home