Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, March 03, 2012

Strenge maatregelen nodig tegen Chinese vrouwenhandel

De Chinese overheid neemt weliswaar initiatieven om de handel in vrouwen tegen te gaan, maar moet daarbij meer inspanningen doen om de kopersmarkt te elimineren en het gender-onevenwicht wegwerken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universidad Carlos III in Madrid. De Spaanse onderzoekers voegen er aan toe dat de kopers van deze vrouwen zwaar zouden moeten worden gestraft, aangezien zij de basis vormen voor deze illegale trafieken.

"De handel in vrouwen is het gevolg van een groot onevenwicht tussen de verschillende geslachten, dat sinds de jaren tachtig problematische vormen heeft aangenomen," voeren de onderzoekers aan. "Op dit ogenblik worden in China 20 procent meer jongens geboren dan meisjes. Daardoor hebben in China ongeveer dertig miljoen mannen het moeilijk om een partner te vinden, al heeft dat ook de maken met de migratie van vrouwen van de armste landelijke gebieden naar rijkere regio's."

"Die situatie heeft echter een grote markt voor de verkoop en trafiek van vrouwen gecreƫerd," merken de onderzoekers nog op. "Sinds de jaren vijftig kon er in China nagenoeg geen handel in vrouwen worden opgemerkt, maar die situatie is sinds de jaren tachtig veranderd." Er wordt aan toegevoegd dat het probleem ook geleid heeft tot een handel met vrouwen uit buurlanden zoals Noord-Korea, Vietnam en Myanmar. Het probleem kan volgens de wetenschappers slechts aangepakt worden met drastische maatregelen.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home