Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, March 02, 2012

Europeanen waren voor indianen al in Amerika

Archeologen en historici weten al langer dat Amerika niet werd ontdekt door Christoffel Columbus, maar uit recent onderzoek blijkt wel dat Europeanen mogelijk toch de eerste waren die op het Amerikaanse continent voet aan wal hebben gezet. Aanwijzingen voor die theorie zijn vondsten van stenen werktuigen in de Amerikaanse staten Delaware, Maryland en Virginia, die een grote gelijkenis vertonen met het gereedschap dat tijdens het stenen tijdperk in Europa werd gehanteerd.

"Lang voor Christoffel Columbus hadden indiaanse volksstammen over de bevroren Beringzee al vanuit Aziƫ de oversteek gemaakt naar het Amerikaanse continent," merken de onderzoekers op. "Uit de recente vondsten blijkt echter dat die indianen nog werden vooraf gegaan door Europeanen. De teruggevonden werktuigen gaan immers terug tot 26.000 jaar geleden, lang voordat de allereerste Aziaten op het Amerikaanse continent verschenen." Vermoed wordt dat Europeanen tijdens de ijstijd over de Noord-Atlantische Oceaan naar Amerika zouden kunnen zijn overgestoken.

"In het begin van de jaren zeventig werd in de Amerikaanse staat Virginia al een mes gevonden dat gemaakt was uit materiaal dat afkomstig was uit Frankrijk," voeren de onderzoekers Dennis Stanford van het Smithsonian Institution en Bruce Bradley van de University of Exeter aan. De onderzoekers wijzen er ook op dat er tot 15.500 jaar geleden geen enkele aanwijzing is van menselijke activiteit in het noordoosten van Siberiƫ of Alaska. Vermoed wordt dat de Europese migranten nadien door de grotere groep Aziaten werden geassimileerd of gedood.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home