Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, March 02, 2012

Intel stapt in ontwikkeling auto-technologieën

Het Amerikaanse technologieconcern Intel gaat de volgende jaren 100 miljoen dollar investeren in innovatie in de auto-industrie. Het bedrijf wil onder meer wagens en mobiele apparaten beter laten communiceren. Het bedrijf zou de investeringen over vier tot vijf jaar spreiden. Naast een koppeling met apparaten zoals mobiele telefoons, wil het bedrijf meewerken aan de buitbouw van nieuwe technologieën en internetdiensten in de auto-industrie.

Intel wil zich met zijn investeringen zowel op hardware als op software en aanvullende diensten richten. Het bedrijf zegt een naadloos contact te willen realiseren tussen auto’s en apparaten die verbonden zijn met het internet, zoals smartphones en tablets. Opgemerkt wordt dat de huidige consument een constante toegang tot het internet wenst en zonder onderbreking toegang wil hebben tot informatie, nieuws, entertainment en sociale media.

Arvind Sodhani, executive vice-president van Intel en president van het investeringsbedrijf Intel Capital, benadrukt dat ook de autosector deze mogelijkheden moet kunnen bieden. Bovendien wil hij daarnaast dat auto’s door verbinding met het internet zelf extra diensten kunnen verzorgen. Als voorbeelden noemt Sodhani onder meer de hulp bij de besturing van de wagen en real-time verkeersinformatie. Het ontwikkelingscentrum van het project wordt gevestigd in het Duitse Karlsruhe.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home