Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, March 01, 2012

Gezondheidseffect Wii-consoles minder groot dan verwacht

Kinderen gaan niet meer bewegen door de games op de Wii-console van Nintendo. De virtuele activiteiten komt niet noodzakelijk ten goede aan de hoeveelheid lichamelijke oefening die een kind nodig heeft. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Baylor College of Medicine. Kinderen die games met lichamelijke activiteiten hadden gekregen, bleken volgens de Amerikaanse onderzoekers naderhand niet meer lichaamsbeweging te ontplooien dan leeftijdsgenoten die games hadden ontvangen die zittend konden worden uitgevoerd.

"Er werd altijd verondersteld dat kinderen door het fysieke element in sommige Wii-games meer zouden bewegen," voeren de onderzoekers aan. "Dat was vijf jaar geleden bij lancering van de Wii een belangrijke reden voor gezondheidsautoriteiten om de komst van de spelcomputer toe te juichen." Ook de wetenschappers gingen ervan uit dat het bewegingspatroon van kinderen dankzij de console aanmerkelijk groter zou worden.

Onderzoeksleider Tom Baranowski geeft toe dat de wetenschappers geschokt waren toen ze erachter kwamen dat tussen de twee groepen deelnemers geen verschil kon worden vastgesteld. Andere wetenschappers wijzen echter op een mogelijk cumulatief effect. "Misschien zullen deze spelconsoles geen gigantische impact hebben op lichaamsbeweging, maar toch zullen er meer calorieën worden verbruikt dan tijdens een sedentair game," voeren ze aan. "Op dagelijkse basis kan dat uiteindelijk wel een verschil maken."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home