Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 29, 2012

Computermodellen moeten risico massasamenkomsten inschatten

Computermodellen die accurate simulaties kunnen bieden van het massagedrag kunnen worden gebruikt om problemen rond gezondheid en veiligheid op verzamelpunten van grote groepen mensen. Die modellen zouden kunnen worden aangepast om de verspreiding van infecties te simuleren en de mogelijkheden van de gezondheidsdiensten om een uitbraak van een ziekte te voorkomen of te bestrijden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Department of Civil Engineering aan de University of Bristol.

De onderzoekers stellen dat massa-evenementen erop gericht zijn om mensen samen te brengen, maar het beheer van die groepen moet er volgens hen op gericht zijn om die groep in tijd en ruimte gescheiden te houden. "Om die paradox op te lossen, is er een omgevings-management nodig om de verhoopte beweging en emotie van de massa te sturen," merken de onderzoekers op. Er wordt aan toegevoegd dat aan de hand van gegevens zoals video, satellietnavigatie en mobiele telefoon punten van congestie en overbevolking kunnen ontwaren die nuttig zijn voor massamanagement.

De wetenschappers voeren aan dat dergelijke modellen werden gehanteerd tijdens het Notting Hill Carnival, waarbij simulaties werden gemaakt over het gedrag van de massa onder verschillende omstandigheden van beweging van congestie en voor het uitwerken van alternatieve routes om het aantal ongevallen, vertragingen in de behandeling en inbreuken tegen de openbare orde tegen te gaan. De onderzoekers stellen dat een onvoldoende massa-controle en een slechte infrastructuur-inrichting twee jaar geleden op een Love Parade in Duitsland tot een stampede leidde die aan eenentwintig mensen het leven kostte.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home