Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 28, 2012

Mexicaanse wetenschappers claimen vaccin tegen heroïne-verslaving

Wetenschappers van het Mexicaanse National Institute of Psychiatry hebben aangekondigd een vaccin tegen heroïneverslaving ontwikkeld te hebben. Het middel zou al succesvol op muizen zijn getest en is volgens de Mexicaanse wetenschappers nu klaar voor proeven op mensen. Het middel zou het lichaam immuun maken voor de effecten van de drugs. Na de toediening van het vaccin zouden verslaafden bij het roken of inspuiten van heroïne geen gevoel van euforie meer krijgen. Hierdoor zouden drugsgebruikers ook de drang verliezen om nog langer heroïne te gebruiken.

"Het geneesmiddel is evenwel alleen bedoeld voor zwaar verslaafden die ook geen succes hebben gehad met andere behandelingen," voert Maria Elena Median, directeur van het National Institute of Psychiatry, aan. De Mexicaanse wetenschappers hebben het vaccin in de Verenigde Staten gepatenteerd. Over de hele wereld wordt al jaren gezocht naar vaccins tegen drugverslavingen, maar nog geen enkel middel is al volledig ontwikkeld en op de markt gebracht.

Mexico wordt met een groeiend drugprobleem geconfronteerd. Het land is niet alleen een belangrijke drugproducent, maar vormt ook een cruciale toegangsweg naar de Verenigde Staten. Volgens Jose Cordoba, Mexicaans minister van gezondheid, heeft het land ongeveer 450.000 harddrug-verslaafden, vooral rond de illegale routes naar de Verenigde Staten. Mexicaanse drugbendes telen opium in de bergen van de Sierra Madre en produceren daarmee de heroïne-soorten Black Tar en Mexican Mud, die over de Rio Grande naar de Verenigde Staten worden gesmokkeld.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home