Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 28, 2012

Vier uur lichaamsbeweging per week houdt werknemer mentaal gezond

Regelmatig lichaamsbeweging zou het humeur op de werkvloer aanzienlijk verbeteren en zelfs een burn-out en depressie kunnen voorkomen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Tel Aviv University. De onderzoekers merkten op dat niet-sporters het vaak met een depressie of een burn-out worstelen. De kans op problemen blijkt volgens de onderzoekers bovendien te verkleinen naarmate de frequentie van het bezoek aan de sportschool wordt opgedreven.

De onderzoekers merken op dat 2,5 uur per week sportactiviteit een als een minimum zou moeten worden bestempeld. "Vanaf die hoeveelheid sportactiviteit kan een positief effect worden opgetekend op het zelfvertrouwen en het arbeidsvermogen," wordt er aan toegevoegd. De Israƫlische wetenschappers voegen er aan toe dat minstens vier uur lichaamsbeweging per week ideaal is. Die groep werknemers blijkt nagenoeg geen tekenen van mentale druk te vertonen.

De onderzoekers van de Tel Aviv University merken op dat bedrijven zouden moeten overwegen om een eigen sportschool te openen of om mee te betalen aan een sportschoolabonnement, zodat de werknemers gestimuleerd zouden worden om vaker aan lichaamsbeweging te doen. "Op de langere termijn betaalt deze investering zichzelf terug, omdat het ziekteverzuim daardoor in de toekomst gevoelig zal kunnen worden teruggeschroefd," voeren de onderzoekers aan.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home