Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, March 02, 2012

Beveiligers waarschuwen voor grotere aanvallen online bankrekeningen

Het aantal plunderingen van bankrekeningen zal de komende jaren explosief stijgen. Dat stellen onderzoekers van de Universiteit van Bonn in Duitsland en het bedrijf G Data Software. Hackers lanceren elke dag zeker 600 nieuwe virussen waarmee ze de bankgegevens van consumenten proberen te achterhalen. De onderzoekers voegen er aan toe dat slechts 12 procent van de meest gebruikte virusscanners is in staat om binnen vierentwintig uur deze virussen te herkennen.

Banken zijn in toenemende mate verwikkeld in een cyberoorlog met hackers die bankrekeningen van argeloze consumenten proberen te plunderen. De onderzoekers zeggen ernstige aanwijzingen te hebben dat bendes personeel in de Oekraïne inschakelen om, wanneer de computer van een consument eenmaal is overgenomen, handmatig extra betaalopdrachten toe te voegen zonder dat de rekeninghouder zich van de transacties bewust is.

"Men mag verwachten dat het aandeel geslaagde plunderingen van bankrekeningen de volgende jaren een explosieve groei zal kennen," voeren de onderzoekers aan. Er wordt aan toegevoegd dat banktrojans mogelijk al in de loop van dit jaar voor bijna de helft van alle geslaagde aanvallen verantwoordelijk zullen zijn. De onderzoekers merken op dat er weliswaar slechts weinig families van banktrojans bestaan, maar worden op basis daarvan steeds nieuwe varianten met steeds kortere levensduur gecreëerd. Gemiddeld zou die levensduur inmiddels nog amper 27 uur zijn.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home