Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, March 03, 2012

Graftombe in Jeruzalem brengt nieuwe getuigenissen over christendom

Onder een modern condominium in Jeruzalem hebben archeologen een ossuarium gevonden met graveringen die mogelijk de eerste aanwijzingen van de christelijke iconografie in de Israëlische stad zouden kunnen zijn. Dat heeft archeoloog Simcha Jacobovici, leider van een team onderzoekers dat de graftombe heeft onderzocht, gezegd. De onderzoekers merken op dat de graftombe dateert uit de eerste eeuw na christus, zodat het complex wellicht werd aangelegd door één van de eerste volgelingen van Jesus Christus.

Eén van de opschriften in het ossuarium verwijst naar een goddelijke Jehova die een persoon heeft laten verrijzen. "Het gaat hier om één van de vroegste archeologische aanwijzingen van het geloof in de verrijzenis van Jezus uit de dood," merkt Simcha Jacobovici op. "Een tweede opschrift verwijst naar Jonas, de bijbelse profeet die door een walvis werd opgeslokt en nadien weer kon ontkomen." De onderzoekers geven wel toe dat de ontdekking en hun interpretatie mogelijk tot controverses zou kunnen leiden.

De graftombe werd al ruim dertig jaar geleden ontdekt, maar de originele onderzoekers werden door orthodoxe joodse groepen, die zich verzetten tegen het uitgraven van joodse graftombes, verplicht om te vertrekken. Pas twee decennia kreeg het nieuwe team toestemming om het onderzoek verder te zetten. Het ossuarium ligt naast een andere graftombe, die één jaar eerder was ontdekt, waar opschriften werden gevonden met namen die zouden verwijzen naar Jezus en zijn familie.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home