Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, March 06, 2012

Persoonlijk contact op werkvloer blijft belangrijk

Persoonlijk contact op de werkvloer blijft belangrijk, ondanks het toenemende gebruik van internet en mobiele telefonie. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van rekruteerder Randstad. Wereldwijd geven geeft gemiddeld 70 procent van werknemers de voorkeur aan persoonlijk contact boven telefoon of e-mail. De hoogste score wordt daarbij opgetekend in Turkije (80 procent), maar in Japan, Noorwegen en Singapore wordt het probleem het minst aangevoeld (57 procent).

Uit het onderzoek blijkt verder dat 40 procent het gevoel heeft altijd bereikbaar te moeten zijn en zegt zichzelf gedwongen te voelen om een email of een telefoon onmiddellijk te beantwoorden. In Hongkong en India vinden daarentegen 56 procent dat ze het recht hebben om op bepaalde ogenblik tijdens de dag telefoon of email te negeren. Anderzijds geeft 75 procent dat het niet aanvaardbaar is om tijdens een vergadering een telefoon of email te beantwoorden. Toch zegt 15 procent tot 20 procent zich daaraan toch schuldig te maken.

De tolerantie tegenover dit gedrag varieert van land tot land. In Hongarije zeggen de overgrote meerderheid het storend te vinden wanneer een collega tijdens een vergadering een telefoon of email zou beantwoorden en slechts 9 procent geeft toe daar zichzelf aan te bezondigen. Ook in China en India geeft 75 procent toe dat dergelijke praktijken eigenlijk niet aanvaardbaar zijn, maar telkens bijna de helft merkt op zichzelf daarop te betrappen.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home