Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, March 05, 2012

Twee op drie Chinese steden scoren onvoldoende op luchtkwaliteit

Twee van de drie Chinese steden voldoen niet aan de striktere normen voor luchtkwaliteit die de regering over een periode van vier jaar wil opleggen om het zware smogprobleem aan te pakken. Dat heeft Wu Xiaoqing, Chinees vice-minister van milieubescherming, gezegd. Wu Xiaoqing gaf toe dat er zware inspanningen zullen moeten worden geleverd om aan de nieuwe eisen voor luchtkwaliteit te voldoen. De vice-minister zei ook dat de regering bij de bevolking een groter vertrouwen wil opbouwen in de gegevens die worden bekend gemaakt.

De Chinese regering maakte ook bekend dat grote steden nog dit jaar programma's moeten lanceren om geregeld bijkomende vervuilende elementen te controleren, waaronder fijne stofpartikels die geassocieerd worden met diverse gezondheidsproblemen. De Chinese regering heeft zijn normen voor luchtkwaliteit aangepast in een reactie op druk van het publiek over het probleem van de luchtverontreiniging en een gebrek van correcte informatie over de luchtkwaliteit in China.

Volgens de nieuwe regelgeving zullen de concentraties van fijne stofpartikels in de lucht onder het niveau van 75 microgram per kubieke meter moeten blijven. Daarmee is China meer dan twee keer zo tolerant als de geldende normen in de Verenigde Staten. Chinese steden zitten op dit ogenblik echter geregeld ver boven dat niveau. Cijfers van de Amerikaanse ambassade in Peking toonden recent concentraties van 188,5 microgram per kubieke meter aan. De cijfers van de Amerikaanse ambassade hebben de Chinese bevolking aangezet om bij de overheid te protesteren over de ongezonde luchtkwaliteit.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home