Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, March 06, 2012

Klimaatverandering bedreiging voor Canadese ijshockey

Het Canadese ijshockey wordt bedreigd door de klimaatverandering. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de McGill University en de Concordia University. De Canadese onderzoekers merken op dat de warmere winters ervoor zorgen dat er onvoldoende ijs wordt gevormd om jongeren, waaruit de Canadese professionele ijshockey-sport traditionele een belangrijk deel van zijn topspelers rekruteert, nog toe te laten zich volop in de sport te kunnen vervolmaken.

De onderzoekers wijzen erop dat de meeste Canadese ijshockey-spelers tijdens de winter in de buurt van hun woning zijn beginnen te schaatsen. Dat geldt ook voor Wayne Gretzky, die wordt beschouwd als de grootste Canadese ijshockeyspeler uit de geschiedenis en die op een beek achter de ouderlijke woning voor het eerst met het schaatsen kennis maakte. De onderzoekers wijzen erop dat de Rideau Canal Skateway in Ottaway, de grootste ijsbaan van de wereld, eerder dit jaar door de abnormaal warme temperaturen moest worden gesloten.

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste ijspistes in Canada minder lang kunnen open blijven dan in het verleden het geval was. Indien deze trend zich verder zet zal het schaatsen in open lucht volgens hen over enkele decennium in onder meer British Columbia en het zuiden van Alberta helemaal onmogelijk worden. Op die manier dreigt volgens hen de toekomst van het Canadese ijshockey in het gedrang te komen. Sinds de jaren vijftig zijn de wintertemperaturen in Canada met meer dan 2,5 graden celsius gestegen. Dat is drie keer meer dan het wereldwijde gemiddelde.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home