Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 07, 2012

Volkswagen wil beter doen dan Europese emissiedoelstellingen

De Duitse autobouwer Volkswagen heeft zijn sterke oppositie tegen de emissiedoelstellingen van de Europese Unie opgegeven en heeft beloofd om zijn uitstoot tegen het midden van het decennium terug te dringen tot 120 gram koolstofdioxide per kilometer. Daarmee gaat Volkswagen zelfs 10 gram onder de Europese doelstellingen. De ambities van de Duitse autobouwer kaderen naar eigen zeggen in een fundamentele ecologische herstructurering, waarbij de emissies koolstofdioxide met 30 procent worden teruggedrongen tegenover het midden van het voorbije decennium.

"Volkswagen heeft beloofd dat elke nieuwe generatie van een model gemiddeld 10 procent tot 15 procent efficiƫnter zal zijn dan zijn voorganger," voert het webmagazine Euractiv.com aan. "Er wordt aan toegevoegd dat meer dan twee derde van de 62,4 miljard euro investeringen voor de volgende vier jaar zullen worden toegespitst op een grotere efficiƫntie van de voertuigen." Eerder werd Volkswagen door de milieuvereniging Greenpeace nog gehekeld als de meest vervuilende autobouwer van Europa.

"Het is verheugend dat steeds meer autobouwers aankondigen beter te zullen presteren dan de doelstellingen die tegen het midden het decennium naar voor worden geschoven," merkt een woordvoerder van de European Union Climate Action op tegenover Euractiv. Tegen het einde van het decennium heeft de Europese Unie een streefdoel van 95 gram per kilometer gesteld. Die doelstelling was door Volkswagen als onrealistisch bestempeld. Greenpeace merkt op dat het nieuwe standpunt aantoont dat de autolobby de Europese Unie heeft proberen te misleiden over de technische mogelijkheden om de emissies gevoelig terug te schroeven.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home