Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 07, 2012

Deutsche Telekom boekt nieuw digitaal snelheidsrecord

Het Duitse bedrijf Deutsche Telekom heeft naar eigen zeggen een nieuw snelheidsrecord gerealiseerd op het gebied van data-transfers. Het Duitse bedrijf zegt een bruikbare datatransfer - over lange afstand en buiten een laboratorium - van 400 gigabits per seconde gerealiseerd te hebben. Dat is meer dan het dubbele van het oude record van 186 gigabits per seconde dat vorig jaar door Amerikaanse en Canadese onderzoekers werd opgetekend.

Het record werd gerealiseerd op een glasvezel-netwerk van Deutsche Telekom tussen Berlijn en Hannover, heen en weer over een totale lengte van 734 kilometer. Het experiment bereikte een maximum van 512 gigabits per seconde in elk kanaal, waarvan 400 gigabits als bruikbare data kon worden gerekend. "De resterende capaciteit diende om afwijkingen te corrigeren," aldus BBC News. "Daarmee transfereerde Deutsche Telekom een equivalent van zevenenzeventig cd-roms met muziek per seconde."

"Er wordt aan toegevoegd dat een optische kabel dunner is dan een menselijk haar, maar in totaal achtenveertig kanalen kan dragen," merkt BBC News op. "Daardoor wordt de totale potentiƫle capaciteit opgetrokken tot 24,6 terabits per seconde. Dat komt overeen met 3.696 cd-roms muziek per seconde." Deutsche Telekom heeft aangekondigd de technologie zo snel mogelijk op de markt te zullen brengen. Daarbij wordt opgemerkt dat de gebruiker niet zozeer een grotere snelheid zal ervaren, maar wel een grotere efficiƫntie.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home