Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 07, 2012

Gamesector haalde vorig jaar in totaal 3,75 miljard dollar op

Het voorbije jaar hebben 145 gamebedrijven bij investeerders een bedrag van 1,54 miljard dollar opgehaald, zonder rekening te houding met beursintroducties. Dat blijkt uit cijfers van het webmagazine VentureBeat. Er wordt aan toegevoegd dat het game-landschap het voorbije jaar fundamenteel is veranderd, waarbij investeerders zich vooral interesseerden in sociale, mobiele en online games, die ook steeds meer aantrekkingskracht uitoefenen op het publiek.

Het jaar voordien hadden 91 gamebedrijven in totaal een bedrag van 1,05 miljard dollar opgehaald. Vier jaar geleden werd 936,8 miljoen dollar opgehaald, verdeeld over 112 bedrijven. Het jaar daarop ging het over een totaalbedrag van 663,1 miljoen dollar, verzameld door 115 bedrijven. Beursintroducties van Nexon en Zynga leverden het voorbije jaar respectievelijk 1,2 miljard dollar en 1 miljard dollar op, waardoor de totale kapitaalronde van de gamesector op een bedrag van 3,75 miljard dollar komt.

"Het voorbije jaar betekende de grootste goldrush uit de geschiedenis van de gamesector," merkt VentureBeat op. "Enkele jaren geleden waren investeerders nog bevreesd voor game-projecten, die teveel op Hollywood-films, waar het moeilijk is om de winnaars uit te pikken, leken. Het samenkomen van het internet, sociale en mobiele games hebben echter voor een volledige ommekeer gezorgd in de sector, die veel mogelijkheden biedt voor startups. Bekende investeerders zoals Accel Partners, Sequoia Capital, Kleiner Perkins Caufield & Byers en Andreessen Horowitz hebben zich in de sector geïnteresseerd."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home