Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 16, 2011

Olympische Spelen leveren 5 miljard pond aan Britse economie

De Olympische Spelen van Londen zullen de consumentenbestedingen met 750 miljoen pond opschroeven. Verwacht wordt dat het evenement over de volgende vier jaar een bijdrage van 5,1 miljard pond zal leveren aan de Britse economie. Dat blijkt uit een rapport van het kredietkaartenbedrijf Visa over de economische impact van de Olympische Spelen op de Britse economie. Het zal volgens Visa ook de eerste keer zijn dat de binnenlandse consumptie bij de Olympische Spelen niet zal dalen. Dat wordt volgens het rapport aangetoond door het grote Britse enthousiasme voor het evenement.

Verwacht wordt dat de uitgaven tijdens de zeven weken van de Olympische Spelen en Paralympics met 18,5 procent zullen stijgen. Dat is veel meer dan bij de voorgaande Olympische Spelen. In het rapport wordt opgemerkt dat consumenten en bezoekers uit de hele wereld van het evenement onder meer zullen gebruik maken om te winkelen en op restaurant te gaan. Tijdens de drie weken van de Olympische Spelen zou 621 miljoen pond worden gespendeerd. De daaropvolgende Paralympics zouden ook nog eens 129 miljoen pond bijdragen.

Opgemerkt wordt dat de bestedingen tijdens de Olympische Spelen van Sydney en Athene ongeveer de helft van de bestedingen in Londen vertegenwoordigden. In Peking bleven de uitgaven beperkt tot 93 miljoen pond. De grote retailketens zullen in Londen volgens het rapport met een extra bedrag van 185 miljoen pond de belangrijkste begunstigden zijn. Voor de hotelsector wordt met een extra bedrag van 123 miljoen pond rekening gehouden. Entertainment, voeding en drank zouden een surplus ontvangen van 81,5 miljoen pond. Supermarkten zouden 80 miljoen pond extra incasseren.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home