Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, February 24, 2012

Vladimir Poetin wil belasting op overconsumptie oligarchen

De Russische premier Vladimir Poetin wil een luxebelasting heffen op de superrijke populatie van het land. De premier voerde daarbij aan dat de Russische oligarchen teveel besteden aan dure woningen en wagens. Volgens Poetin geeft de rijke bevolking nog altijd de voorkeur aan overconsumptie en ijdelheid en weigert ze te investeren in ontwikkeling. De premier voegde er aan toe dat er bij de nieuwe belasting over gewaakt zal worden dat de middenklasse niet geraakt zal worden door de maatregel.

"Er is in Rusland al langer sprake van een belasting op luxe-aankopen," merkt The Moscow Times op. "Drie jaar geleden al merkte Poetin op dat er hogere belastingniveaus zouden moeten worden opgelegd aan burgers die dure appartementen of grote percelen grond bezitten." Anton Siluanov, Russisch minister van financiƫn, benadrukte dat een eerste luxetaks - die gericht zou zijn op yachten, dure wagens en woningen - volgend jaar zou kunnen worden ingevoerd.

Daarbij maakte Siluanov gewag van een progressieve belasting. Dat zou betekenen dat er hogere belastingen zouden worden aangerekend naarmate de prijs van de woningen hoger ligt. "Het idee krijgt ook veel steun in het Russische parlement," voert The Moscow Times nog aan. "Zelfs Mikhail Prokhorov, een rivaal van Poetin voor de presidentsverkiezingen en zelf miljardair, heeft zich achter het plan geschaard, samen met hogere belastingen op tabak en alcohol."

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home