Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 13, 2012

Peking publiceert elk uur niveaus luchtkwaliteit

De Chinese hoofstad Peking is gestart met de realtime publicatie van luchtkwaliteit-statistieken op het internet. Daarmee wil de Chinese overheid inspelen op een scherpe online campagne die een grotere transparantie over de pollutie in de hoofdstad eiste. Eerder had de overheid ook al gemeld dat de meting van de luchtkwaliteit in Peking zou worden gewijzigd, zodat voortaan ook kleine stofpartikels, die volgens experts het meest schadelijk zijn voor de gezondheid, zouden worden gemeten.

"De beslissing is een nieuw voorbeeld van de uitdagingen die de Chinese autoriteiten vanuit de online populatie voorgeschoteld krijgen," merkt het persbureau AFP op. "Die bevolking gebruikt het internet steeds meer om zijn eisen naar voor te schuiven. De bevolking van Peking heeft de bijzonder populaire Chinese microblogging-websites aangegrepen om zware kritiek te leveren op de officiële cijfers over het pollutie-niveau, die geregeld van uitstekende luchtkwaliteit spreken terwijl een grote smog over de stad hangt."

De controverse werd nog aangewakkerd door de online statistieken van de Amerikaanse ambassade, die in zijn berekeningen ook de kleine stofpartikels opneemt en daarbij vaak gewag maakt van gevaarlijke pollutie-niveaus. De Chinese overheid maakte bekend voortaan elk uur een update te zullen publiceren over de luchtkwaliteit in Peking, zoals ook de Amerikaanse ambassade doet. Tot nu toe publiceerde de Chinese overheid slechts één keer per dag cijfers, gebaseerd op meetresultaten van de vorige dag. Peking is één van de meest vervuilde metropolen van de wereld.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home