Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 13, 2012

Financiële fraude kost Russische economie 5 triljoen roebel

Illegale activiteiten in de Russische financiële sector hebben het voorbije jaar een omzet gehaald van 5 triljoen roebel. Dat komt overeen met een bedrag van 158 miljard dollar. Het bedrag vertegenwoordigt ongeveer 10 procent van het Russische bruto binnenlandse product. Dat blijkt uit berekeningen van het Russische ministerie van binnenlandse zaken en de Russische centrale bank. Opgemerkt wordt dat er tijdens de eerste elf maanden van het voorbije jaar in Rusland 56.700 criminele feiten zijn gepleegd met een weerslag op de financiële sector.

"In totaal werden tijdens de eerste elf maanden van het voorbije jaar 653 gevallen van witwas-praktijken genoteerd," voert de Russische krant The Moscow Times aan. "Tijdens de eerste negen maanden van het jaar was met die praktijken een bedrag gemoeid van 1,2 miljard roebel. Daarvan was 33,4 procent het resultaat van fraude, terwijl 32,4 procent afkomstig was van de drughandel, 9,6 procent van illegale kredieten en 6,2 procent uit smokkel."

Kolonel Oleg Borisov, verantwoordelijk voor de de divisie financiële fraude bij het Russische ministerie van binnenlandse zaken, verwijst ook naar het groeiende probleem van frauduleuze faillissementen. "In totaal werden het voorbije jaar meer dan vijfhonderd frauduleuze faillissement geregistreerd," merkt Borisov op. "Daarbij worden bedragen uit bedrijven weggezogen en overgeheveld naar persoonlijke zakelijke constructies van de fraudeurs, tot de originele onderneming instort."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home