Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 11, 2012

Amerikaanse senioren gaan zich het vaakst te buiten aan drankgelagen

Overdreven drinkpartijen zijn in de Verenigde Staten meer verspreid dan eerder werd ingeschat, vooral onder jonge volwassenen. De grootste overtreders zijn echter terug te vinden bij vijfenzestigplussers. Dat is de conclusie van een rapport van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention. Er wordt opgemerkt dat 17,1 procent van de Amerikaanse bevolking toegeeft zich aan overdreven drinkpartijen schuldig te maken. Daarbij wordt gewag gemaakt van minstens vijf consumpties in één sessie voor mannen en minstens vier consumpties voor vrouwen.

Opgemerkt wordt dat het probleem duidelijk is toegenomen tegenover twee jaar geleden, toen 15 procent van de Amerikaanse bevolking zich schuldig maakte aan overdreven drinkpartijen. Dat cijfer was gedurende vijftien jaar nagenoeg status-quo gebleven. Opgemerkt wordt dat vijfenzestigplussers een frequentie van 5,5 keer per maand wordt opgetekend, tegenover een gemiddelde van vier keer per maand in rest van de drinkende populatie.

Wel wordt opgemerkt dat het leeftijdsgroep van achttien tot vierentwintig jaar het grootste aantal probleemdrinkers telt (28,2 procent) en met 9,3 consumpties per sessie ook de grootste hoeveelheden verbruikt. Op de tweede plaats volgt de leeftijdsgroep van vijfentwintig tot vierendertig jaar (27,9 procent). Ook wordt aangevoerd dat probleemdrinken het meest ingeburgerd is bij hogere inkomens, maar de frequentie met 5 keer per maand bij lagere inkomens het hoogste ligt. In die categorie worden ook 8,5 consumpties verbruikt per sessie.

Drankproblemen kosten in de Verenigde Staten 80.000 doden per jaar. De helft daarvan zou te wijten zijn aan overdreven drankgelagen. Bovendien zouden deze drankgelagen driekwart van de 223,5 miljard dollar economische kosten door drankproblemen vertegenwoordigen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home