Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 11, 2012

Internationaal voetbal wil gerichtere aanpak illegaal gokken

De illegale goksector kan mogelijk een bedreiging vormen voor het leven van voetballers. Dat heeft de Fédération Internationale de Football Association (FIFA) gezegd. Er wordt aan toegevoegd dat de nationale regeringen zich bewust zouden moeten zijn van de aanwezigheid van criminele organisaties in het vervalsen van voetbalwedstrijden en de gigantische sommen die in het circuit de rond doen. Er wordt daarbij gewaarschuwd dat de inkomsten uit de illegale praktijken worden gebruikt voor andere criminele activiteiten.

"Er is grote bezorgdheid over de veiligheid van spelers en officiëlen," merkt Chris Eaton, hoofd beveiliging bij de internationale voetbalfederatie, op tegenover BBC News. "Er zijn aanwijzingen dat er een aantal spelers daadwerkelijk zijn vermoord door criminelen die geld willen verdienen met de inkomsten van illegale gokpraktijken." De voetbalfederatie maakte bekend een hotline te zullen openen om het vervalsen van wedstrijden te melden. Spelers die bij het vervalsen van wedstrijden zijn betrokken, zouden tijdelijk amnestie krijgen wanneer ze als getuigen willen optreden.

Het voorbije jaar werden in Zuid-Korea bijna vijftig voetbalspelers gearresteerd bij een gigantisch gokschandaal. De Zuid-Koreaanse overheid dreigde ermee om de voetbalcompetitie op te doeken. De gewezen coach van voetbalclub Sangmu Phoenix werd in oktober dood teruggevonden, drie maanden nadat hij was beticht van betrokkenheid bij het gokschandaal. De man zou zelfmoord hebben gepleegd. Ook een aantal spelers zouden zichzelf van het leven hebben benomen. Ook in Turkije en Italië lopen onderzoek naar illegale gokpraktijken.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home