Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 11, 2012

Omzet Amerikaanse homevideo-sector met 2 procent gedaald

Het voorbije jaar is in de Verenigde Staten ongeveer 18 miljard dollar besteed aan homevideo. Dat betekent een daling met 2 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse Digital Entertainment Group, een consortium van filmstudio's en elektronica-producenten. Er wordt opgemerkt dat de toenemende populariteit van filmstream-diensten zoals Netflix en de stijgende verkoop van Blu-ray een gedeelte van de terugval in de dvd-verkoop heeft kunnen opvangen.

De verkoop van Blu-ray heeft volgens het rapport het voorbije jaar een stijging met 20 procent gekend. Daardoor kon voor het eerst de grens van 2 miljard dollar omzet worden doorbroken. Er wordt aan toegevoerd dat inmiddels 40 miljoen Amerikaanse gezinnen gebruik maken van Blu-ray. Dat betekent een stijging met 38 procent tegenover het jaar voordien. Digitale streaming realiseerde een omzet van bijna 1 miljard dollar. De dvd-verkoop viel met 20 procent terug tot ongeveer 6,95 miljard dollar.

Er wordt opgemerkt dat de daling in de homevideo-bestedingen kleiner was dan het jaar voordien, toen de sector een inkrimping met 3 procent had laten optekenen. "Er is het voorbije jaar duidelijk sprake van een stabilisering," wordt in het rapport opgemerkt. In het rapport wordt nog opgemerkt dat de traditionele videotheken aan populariteit blijven verliezen. Daar werd een omzetdaling met 29 procent tot 1,64 miljard dollar opgetekend. Bij de digitale videowinkels, zoals iTunes, werd een stijging met 9 procent tot 554 miljoen dollar opgetekend.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home