Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 11, 2012

Prijs belangrijkste barrière voor video-on-demand

Prijs is de belangrijkste rem om gebruik te maken van video-on-demand. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Médiamétrie bij Franse consumenten. Er wordt echter opgemerkt dat video-on-demand bij het Franse publiek een groeiende populariteit kent. Dat biedt volgens Médiamétrie aan de Franse mediabedrijven nieuwe middelen om de omzet op te drijven. De onderzoekers merken op dat inmiddels 90 procent van de Franse consument vertrouwd is met platformen voor video-on-demand.

Er wordt aan toegevoegd dat twee op drie respondenten ook weten op welke manier deze diensten moeten gebruikt worden. Volgens Médiamétrie heeft inmiddels 21 procent van de Franse bevolking al betaald voor video-on-demand. Daarmee heeft het medium in Frankrijk 8,6 miljoen klanten. Die betalende klanten zijn vooral mannelijk en bevinden zich in de leeftijdsgroep tussen vijfentwintig en vijftig jaar. Bij de hogere inkomens heeft de technologie een penetratie van 27 procent.

De onderzoekers merken op dat televisie op dit ogenblik nog altijd het populairste kanaal is voor het consumeren van video-on-demand (60 procent), gevolgd door de personal computer (33 procent). "Daarentegen hebben mobiele telefoons en tablets nog altijd een beperkt aandeel in de consumptie van video-on-demand," merkt Médiamétrie op. "Dat betekent echter dat er nog een belangrijke groeimarge beschikbaar is." Bioscoopfilms vormen de belangrijkste content die met video-on-demand wordt bekeken (95 procent).

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home