Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 12, 2012

Haïti worstelt nog altijd met tekort aan ziekenhuizen

Twee jaar nadat een aardbeving Haïti zwaar heeft getroffen, is het aantal ziekenhuizen in de hoofdstad Port-au-Prince nog niet voldoende om de bevolking afdoende te helpen. Dat heeft de organisatie Médecins sans Frontières gezegd. Kenneth Lavelle, verantwoordelijk voor de projectcoördinatie van de organisatie in Haïti, merkt op dat er voor elke 150.000 inwoners van de hoofdstad één ziekenhuis nodig is. Op dit ogenblik zijn er in Port-au-Prince echter slechts vier ziekenhuizen operationeel voor een bevolking van ongeveer drie miljoen mensen.

Ook in de rest van het land blijft de toegang tot de gezondheidszorg volgens de organisatie bijzonder moeilijk. "In landelijke gebieden is de toegang tot gezondheidszorg een nijpend probleem," voerde Kenneth Lavelle tegenover het persbureau AFP aan. "Er zijn wel een aantal private ziekenhuizen en nonprofit-organisaties die patiënten voor medische hulp slechts een minimale vergoeding vragen. De bevolking kan het zich echter niet veroorloven om zich tot die instellingen te wenden."

Kenneth Lavelle geeft wel toe dat er ook voor de aardbeving in Haïti een tekort was aan voorzieningen voor gezondheidszorg. Volgens een woordvoerder van de organisatie United Nations International Strategy for Disaster Reduction blijft Haïti met een aantal cruciale problemen worstelen. "Op het gebied van infrastructuur is er niets gewijzigd," merkt hij op. "Het gaat nog altijd om dezelfde verantwoordelijken. Een groot gedeelte van de bouwprojecten wordt dan ook op een informele manier geregeld."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home