Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 12, 2012

Luchtvaartmaatschappijen lijden niet onder emissierechten

In plaats van een nadeel te berokkenen zou het Emissions Trading System (ETX) van de Europese Unie aan de Amerikaanse luchtvaartschappijen een voordeel van 2 miljard euro kunnen opleveren. Dat heeft een groep Amerikaanse academici, ondersteund door de Amerikaanse Federal Aviation Administration, aangevoerd. Bill Hemmings, woordvoerder van de Europese milieugroep Transport and Environment, stelt dat het rapport ernstige twijfels doet rijzen over de geldigheid van de klachten van de luchtvaartindustrie, die aanvoert dat de emissierechten tot grote nadelen zal leiden.

"De meerkosten van de emissierechten zullen door de maatschappijen zonder veel problemen aan de reizigers kunnen worden doorgerekend," voert Bill Hemmings aan tegenover het webmagazine Euractiv.com. "Wanneer een rapport in opdracht van de Amerikaanse overheid aangeeft dat de maatschappijen winst zullen puren uit de maatregel, is niet van aard om veel begrip te tonen over de klaagzang van de carriers, die beweren dat de emissierechten hen miljarden dollar zullen kosten."

John Hanlon, secretaris-generaal van de European Low Fares Airline Association (ELFAA), zegt echter dat niet mag aangenomen worden dat de kosten van de emissierechten aan de reiziger zullen kunnen worden doorgerekend. "De consument is bijzonder gevoelig voor heffingen, vooral wanneer het om brandstoftoeslagen gaat," voert hij aan. De sectororganisatie Airlines for America benadrukt zijn verzet tegen de maatregel te zullen verder zetten en slechts onder protest zich aan de Europese regelgeving te zullen onderwerpen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home