Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 21, 2012

Bezoekers World Cup Rusland worden vrijgesteld van visum

Voor de World Cup over zes jaar in Rusland zullen buitenlandse bezoekers zonder visum kunnen reizen, op voorwaarde dat ze een ticket voor het voetbalevenement kunnen voorleggen. Dat heeft de Russische premier Vladimir Poetin gezegd tijdens de viering van het honderdjarig bestaan van de Russian Football Union (RFU) in Sint-Petersburg. De premier voegde er aan toe dat er zelfs overwogen wordt om de bezitters van tickets gratis te laten reizen tussen de verschillende steden waar de wedstrijden plaats grijpen.

"De organisatie van de World Cup in een grote natie zoals Rusland heeft bij critici al tot heel wat bezorgdheid geleid," merkt het persbureau AFP op. "Vladimir Poetin heeft echter opgemerkt dat de Russische regering de bezoekers zoveel mogelijk faciliteiten wil bieden." Michel Platini, president van de Union of European Football Associations (UEFA), merkt op dat ook voor het Europese voetbalkampioenschap in Polen en Oekraïne een visum-vrij verkeer wordt overwogen. Het gaat volgens hem echter om een politiek probleem, waarvoor een overeenkomst met beide landen moet worden besproken.

Vladimir Poetin kondigde daarnaast ook inspanningen aan om de bedreigde club Tom Tomst, die met een bankroet wordt bedreigd, te helpen. De Siberische club staat helemaal onderaan in de Russische competitie en in november vorig jaar hebben de regionale autoriteiten aangekondigd hun financiële steun te zullen intrekken. Ook grote sponsors zoals Gazprom, Rosneft, Transneft en Allianz hebben eerder al hun banden met de club verbroken, maar Poetin zegt druk te zullen uitoefenen op lokale bedrijven om de club te steunen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home