Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 20, 2012

World Cup Brazilië moet 200 miljoen dollar winst opleveren

Het wereldkampioenschap voetbal over twee jaar in Brazilië moet ongeveer 200 miljoen dollar winst opbrengen. Dat heeft Jerome Valcke, secretaris-generaal van de Federation of International Football Associations (FIFA), in Rio de Janeiro gezegd ter gelegenheid van een bezoek aan de vordering van de voorbereidingen van het evenement. Volgens Valcke moet het evenement ongeveer 3,5 miljard dollar inkomsten opleveren, terwijl de uitgaven geraamd worden op 3,3 miljard dollar.

Bij de vorige editie van het wereldkampioenschap, twee jaar geleden, werd een winst gerealiseerd van 631 miljoen dollar. Die editie, georganiseerd in Zuid-Afrika, bracht een omzet op van 4,19 miljard dollar. Dat vertegenwoordigde 87 procent van de totale inkomsten van de vierjarige periode die door de Zuid-Afrikaanse World Cup werd afgesloten. Valcke wees er op dat 80 procent van de inkomsten in de vorm van financiële ondersteuning opnieuw in het voetbal wordt geïnvesteerd.

Valcke gaf ook aan ervan overtuigd te zijn dat de twaalf voetbalstadions voor het wereldkampioenschap tijdig klaar zullen zijn. De secretaris-generaal gaf toe dat er vertragingen zijn opgetreden, maar hij stelde dat uiteindelijk alle werken tijdig afgerond zullen worden. "Brazilië heeft immers geen andere keuze," benadrukte hij. Eerder had de gewezen Braziliaanse stervoetballer Romario aangegeven dat mogelijk twee stadions zouden moeten worden geschrapt.

In Brazilië is ook kritiek gerezen op het feit dat de thuisploeg nooit in het befaamde Maracana-stadion in Rio de Janeiro zal kunnen spelen, tenzij de finale wordt gehaald. Jerome Valcke zegt echter niet van plan te zijn om de kalender van het evenement opnieuw te veranderen. "Het is misschien een goede motivatie voor de Braziliaanse ploeg om de finale te halen," merkte hij op.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home