Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 19, 2012

Facebook nu ook belangrijkste sociale netwerk van Brazilië

Facebook is erin geslaagd om ook in Brazilië het belangrijkste sociale netwerk te worden. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau ComScore. Opgemerkt wordt dat Facebook tijdens het voorbije jaar op de Braziliaanse markt een groei met 192 procent heeft gekend en nu 36 miljoen Braziliaanse gebruikers kent. Voormalig Braziliaans marktleider, dochter van het internetbedrijf Google, kende slechts een groei met 5 procent tot 34 miljoen gebruikers.

"Brazilië is altijd een heel bijzondere markt voor sociale netwerken geweest," merkt Alex Banks, managing director Brazilië bij ComScore, op. "Brazilië vormt op dit ogenblik de vijfde grootste markt van sociale netwerken in de wereld. Maar ondanks de culturele affiniteit voor sociale media, heeft de adoptie van Facebook op de Braziliaanse markt altijd achterop gelegen op de rest van de wereld. Die trend is het voorbije jaar echter helemaal omgekeerd."

Orkut is op zijn Amerikaanse thuismarkt slechts een marginale speler. Het dochterbedrijf van Google vertegenwoordigt slechts 2 procent van alle Amerikaanse sociale netwerkverbruikers. In Brazilië en India heeft Orkut daarentegen meer dan 100 miljoen gebruikers. Volgens ComScore heeft de ommekeer in Brazilië mogelijk een verband met de figuur van Alexandre Hohagen, die jarenlang topman van Google in Zuid-Amerika was en zijn basis had in Brazilië. Hohagen werd begin vorig jaar door Facebook echter bij Google weggekocht.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home