Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 19, 2012

Verenigde Staten willen meewerken aan ruimtevaart-gedragscode

De Verenigde Staten verlenen hun steun aan een initiatief van de Europese Unie om een ruimtevaart-gedragscode uit te werken die regels zou opstellen voor de ruimteschepen en het toenemend probleem van rondzwervend ruimte-afval zou moeten kunnen aanpakken. Hillary Clinton, Amerikaans minister van buitenlandse zaken, merkte daarbij op dat de duurzaamheid van het ruimte-milieu op lange termijn in gevaar wordt gebracht door ruimte-afval en het onverantwoorde gedrag van bepaalde partijen.

"Om een antwoord te vinden op deze uitdagingen, hebben de Verenigde Staten beslist om samen te werken met de Europese Unie en andere landen om een International Code of Conduct for Outer Space Activities te ontwerpen," benadrukte Hillary Clinton. De Amerikaanse minister merkte op dat er nog een lange weg moet worden afgelegd en het werk aan de gedragscode nog maar pas is begonnen. Het voorstel voor een ruimte-gedragscode werd drie jaar geleden door de Europese Unie gelanceerd, enkele dagen na een botsing tussen een Amerikaanse en Russische satelliet.

Hillary Clinton benadrukte wel aan de toekomstige partners van de gedragscode duidelijk gemaakt te hebben dat de inhoud geen bedreiging mag vormen voor de Amerikaanse defensie-activiteiten in de ruimte. Maar de Amerikaanse minister gaf wel aan dat de Verenigde Staten zich wil engageren om een aantal schadelijke trends aan te pakken en de ongelimiteerde voordelen en mogelijkheden van de ruimte voor de volgende generaties te kunnen garanderen. Het Europese voorstel vormt volgens de Verenigde Staten een goede basis om de onderhandelingen over een gedragscode op te starten.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home