Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 19, 2012

Britse offshore-booractiviteit met één derde gedaald

De offshore-booractiviteit in Groot-Brittannië in tijdens het voorbije jaar met één derde gedaald en zit nu op het laagste niveau in negen jaar tijd. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Deloitte. In het rapport wordt opgemerkt dat vorig jaar 49 op het UK Continental Shelf 49 nieuwe bronnen werden aangeboord. Het jaar voordien werden 74 nieuwe putten geregistreerd. Deloitte noemt de cijfers verrassend, verwijzend naar de hoge gemiddelde olieprijzen het voorbije jaar.

"De opmerkelijke terugval heeft volgens Deloitte een aantal uiteenlopende oorzaken, waarbij onder meer wordt gewezen op het onzekere economische klimaat en de beperkte beschikbaarheid van boorplatformen," merkt BBC News op. "Nochtans kon er volgens de consulent een blijvende interesse voor investeringen in Groot-Brittannië worden opgemerkt, waarbij er vorig jaar een groter aantal belangrijke ontwikkelings-projecten werden goedgekeurd."

Graham Sadler, managing director bij de Petroleum Services Group van Deloitte, stelt dat ook de fiscale maatregelen van de Britse negatieve impact kunnen hebben gehad op de booractiviteiten. "Die nieuwe heffingen werden begin vorig jaar doorgevoerd en rekening houdend met de langere tijd die moet worden uitgetrokken voor de planning en exploitatie van mogelijke boorprojecten, mag niet worden uitgesloten dat de maximale effecten van die bijkomende lasten pas tegen het einde van dit jaar duidelijk zullen worden," waarschuwt hij.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home